Victoria-Violeta Alexandru a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru delegat pentru Dialog Social

Victoria-Violeta Alexandru a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru delegat pentru Dialog Social

Victoria-Violeta Alexandru, propusă pentru funcția de ministru delegat pentru Consultare Publică și Dialog Social, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

"Nu sunt un birocrat, nu sunt un om care să-și dorească... sunt în acest moment un om destul de echilibrat, și în familie, și mă simt în regulă cu faptul că sunt în linia a doua. Nu doresc imagine, nu am venit în fața dumneavoastră cu o agendă făcută ca să am punctaj de imagine peste un an, ci îmi doresc să facem echipă și îmi doresc să aveți încredere că plec cu foarte bună credință să dăm un semnal de schimbare în zona publică, o schimbare de mecanisme de consultare. Toată viața am lucrat în zona de management, lucrez foarte mult în zona proiectelor cu finanțare nerambursabilă europeană și din surse SUA și sunt obișnuită să îmi planific și în termeni de priorități ceea ce îmi propun", a spus Alexandru, în cadrul audierii.

Aceasta a precizat că își dorește să lanseze în dezbaterea publică 'un registru al transparenței'.

"Îmi doresc foarte mult să lansez în dezbaterea publică conceptul de registru al transparenței, adică o platformă care să permită pe baze voluntare înregistrarea tuturor actorilor interesați să între în consultări publice pe diferite priorități pe care urmează să le identifice întregul Guvern", a explicat ministrul propus al Dialogului Social.

Victoria-Violeta Alexandru, în vârstă de 40 de ani, a absolvit Facultatea de Științe Politice a Universității București. În prezent, este director al ONG-ului Institutul pentru Politici Publice (IPP). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...