VIDEO-Alin Ionescu, patronul firmei de pază Shelter, a fost reținut pentru 24 de ore

VIDEO-Alin Ionescu, patronul firmei de pază Shelter, a fost reținut pentru 24 de ore

Alin Ionescu, patronul firmei de pază Shelter, a fost reținut pentru 24 de ore

 Patronul firmei de pază şi securitate, care ar fi prejudiciat statul cu 10 milioane de euro, a fost reţinut, iar astăzi va fi dus la tribunal cu propunere de arestare preventivă.
 
 Decizia procurorilor a venit la capătul a trei ore de audieri. Timp de trei ani, firma de pază vizată de anchetatori ar fi rulat sume uriaşe care reprezentau servicii şi achiziţii fictive înregistrate în contabilitatea unor societăţi controlate de apropiaţi ai lui Alin Ionescu, patronul firmei de securitate.

Surse din cadrul anchetei spun că firmele fantomă nu aveau angajați pentru servicii de pază şi protecţie şi nici autorizaţie de la poliţie pentru astfel de activităţi.

În ultimii cinci ani, compania de pază vizată de anchetatori a avut contracte cu statul prin care asigura paza şi mentenanţă unor obiective de securitate din instituţii publice.

Zece astfel de firme şi un circuit ilicit al banilor ar fi prejudiciat statul român cu 10 milioane de euro. Timp de trei ani, firma de pază vizată de anchetatori ar fi rulat sume uriaşe care reprezentau servicii şi achiziţii fictive înregistrate în contabilitatea unor societăţi controlate de apropiaţi ai lui Alin Ionescu, patronul firmei de securitate.

„În scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii prestatoare de servicii de securitate și pază ar fi creat un circuit infracțional format din zece societăți comerciale prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro”, potrivit poliției.

Surse din cadrul anchetei spun că firmele fantomă nu aveau angajați pentru servicii de pază şi protecţie şi nici autorizaţie de la poliţie pentru astfel de activităţi. În ultimii cinci ani, compania de pază vizată de anchetatori a avut contracte cu statul prin care asigura paza şi mentenanţa unor obiective de securitate din instituţii publice.

Aproape 9 milioane de lei a fost contractul semnat de exemplu cu Loteria Română. Firma de secuiritate păzește sediul acesteia și mai multe sucursale.

Alin Ionescu este cel care controlează firma de securitate vizată de ancheta poliţiştilor de la fraude. Bărbatul este cunoscut ca un prosper om de afaceri în domeniul imobiliar.

12 persoane sunt vizate acum de ancheta care îl acuză pe Alin Ionescu de evaziune fiscală.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 Foarte interesante amănunte!