Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

VIDEO/Augustin Zegrean: Ce s-a întâmplat în clubul Colectiv a fost infernal; lumea trebuie să țină minte, ca să nu se repete

Președintele Curții Constituționale a României (CCR), Augustin Zegrean, a depus, marți, în fața clubului Colectiv, o coroană de flori din partea instituției, subliniind că incendiul de pe 30 octombrie, în urma căruia 60 de persoane și-au pierdut viața, a reprezentat un lucru infernal, iar lumea trebuie să țină minte cele întâmplate, ca să nu se mai repete.

"Am văzut ce s-a întâmplat aici cu adâncă mâhnire și tristețe. Nu știu cum e posibil să se întâmple așa ceva. Este neglijență, nu știu ce să zic. Nu vreau să zic, pentru că apoi se spune că m-am pronunțat. Este un lucru îngrozitor care s-a putut întâmpla, o dramă, o mare dramă pentru toată țara asta, pentru tot neamul nostru. Pentru părinții lor. Oameni tineri... putea să fie și băiatul meu aici. Are 24 de ani și merge prin cluburi. Puteam să fiu și eu. Îmi place rock-ul și mă duc în club, nu vă spun în care", a declarat președintele CCR.

El a precizat că CCR a dorit să îi omagieze pe tinerii nevinovați care și-au pierdut viața, în contextul în care marți este Ziua Constituției României.

"Aici au murit atâția oameni nevinovați. Astăzi este Ziua Constituției și am vrut într-un fel să îi omagiem. (Coroana — n.r.) este din partea Curții Constituționale, nu este a mea, pentru ca lumea să țină minte, ca să nu se mai repete astfel de fapte. (...) Cum adică să te duci la spectacol, să te duci să te relaxezi, să te distrezi și să mori acolo? Este infernal. Trebuie să ținem minte asta", a spus el.

Augustin Zegrean a depus o coroană din garoafe albe și roșii, pe a cărei panglică tricoloră scrie: "Veșnica lor pomenire".

Constituția României, prima de după Revoluția din decembrie 1989, a fost adoptată de Adunarea Constituantă la 21 noiembrie 1991 și aprobată prin Referendumul național de la 8 decembrie, același an.

După patru ani de la adoptarea Constituției României, la 13 noiembrie 1995, deputații au adoptat propunerea legislativă privind proclamarea Zilei Constituției României pentru data de 8 decembrie.

Constituția adoptată în 1991 a fost modificată și completată prin Legea de revizuire a Constituției României nr. 429/2003. Aceasta a fost aprobată prin referendumul național din 18-19 octombrie 2003 și a intrat în vigoare la 29 octombrie 2003, data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Curții Constituționale nr. 3 din 22 octombrie 2003, pentru confirmarea rezultatului referendumului național din 18-19 octombrie 2003, privind Legea de revizuire a Constituției României.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primul semn că PSD stă prost. Dragnea, la Antena 3: Am auzit un zvon că ar vrea să încerce o fraudă la s…

2 ALERTĂ Un om a murit în Vaslui după ce ambulanța în care se afla a rămas blocată în noroi! Dăncilă: „Guvernul …

3 ALERTĂ Va fi MĂCEL! Mobilizare masivă a românilor din Europa pentru alegeri! Lăcrimezi când vezi că tot ei înc…

4 VIDEO Repetentul clasei candidează la europarlamentare: „Vrei să mă ajuți? Stai acasă!” / Mircea Bravo, un nou v…

5 Citiți și voi ce MĂCEL e în PSD! Ăștia au luat-o razna, oameni buni, puterea le-a luat mințile!

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend