VIDEO/Elena Udrea a FOST REŢINUTĂ/Prima noapte la TUBULATURĂ

VIDEO/Elena Udrea a FOST REŢINUTĂ/Prima noapte la TUBULATURĂ

Elena Udrea a fost retinuta pentru 24 de ore de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. La ora 22.50 Elena Udrea a fost scoasă cu cătuşe din sediul DNA. Udrea a parasit, zambind, sediul DNA insotita de politisti si in imbulzelile ziaristilor si cameramanilor, pentru a fi dusa in arest. "Poti sa-i pui catuse Elenei Udrea, dar nu poti pune catuse adevarului", a comentat aceasta, la intrebarile ziaristilor. Elena Udrea a ajuns la arestul Capitalei, la TUBULATURĂ, fără a purta cătuşe, lucru care s-a văzut când a ieşit din maşina Poliţiei, deşi la ieşirea din sediul DNA ea era încătuşată.

Oficiali ai Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au declarat, marți seară, pentru AGERPRES, că au fost demarate verificări administrative privind respectarea procedurilor de predare în cazul Elenei Udrea, reținută în dosarul Microsoft.

Ordonanța de reținere a fost emisă la ora 21.40 și expiră miercuri la aceeași oră. Înalta Curte va decide miercuri dacă Elena Udrea va fi arestată preventiv pentru 30 de zile.

„A fost reținută într-un dosar disjuns din dosarul Microsoft, pentru două presupuse fapte de trafic de influență și o faptă de spălare de bani. A dat declarații pentru cele 7 acuzații aduse. Audierile au durat efectiv 3 ore, restul, doar studiul dosarului și emiterea actelor procedurale. Nu a făcut niciun denunț”, a declarat avocatul marius Sebastian Striblea.

„Din două infracțiuni de spălare de bani, a rămas o singură infracțiune”, a completat și avocatul Alexandru Chiciu.

Deputatul a stat mai bine de 10 ore, marți, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, după ce procurorii i-au trimis, în cursul dimineții, o citație

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

- trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea);
- trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
- trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro);
- spălare de bani.

Inculpatei UDREA ELENA GABRIELA i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei