VIDEO/Elena Udrea a FOST REŢINUTĂ/Prima noapte la TUBULATURĂ

VIDEO/Elena Udrea a FOST REŢINUTĂ/Prima noapte la TUBULATURĂ

Elena Udrea a fost retinuta pentru 24 de ore de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. La ora 22.50 Elena Udrea a fost scoasă cu cătuşe din sediul DNA. Udrea a parasit, zambind, sediul DNA insotita de politisti si in imbulzelile ziaristilor si cameramanilor, pentru a fi dusa in arest. "Poti sa-i pui catuse Elenei Udrea, dar nu poti pune catuse adevarului", a comentat aceasta, la intrebarile ziaristilor. Elena Udrea a ajuns la arestul Capitalei, la TUBULATURĂ, fără a purta cătuşe, lucru care s-a văzut când a ieşit din maşina Poliţiei, deşi la ieşirea din sediul DNA ea era încătuşată.

Oficiali ai Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au declarat, marți seară, pentru AGERPRES, că au fost demarate verificări administrative privind respectarea procedurilor de predare în cazul Elenei Udrea, reținută în dosarul Microsoft.

Ordonanța de reținere a fost emisă la ora 21.40 și expiră miercuri la aceeași oră. Înalta Curte va decide miercuri dacă Elena Udrea va fi arestată preventiv pentru 30 de zile.

„A fost reținută într-un dosar disjuns din dosarul Microsoft, pentru două presupuse fapte de trafic de influență și o faptă de spălare de bani. A dat declarații pentru cele 7 acuzații aduse. Audierile au durat efectiv 3 ore, restul, doar studiul dosarului și emiterea actelor procedurale. Nu a făcut niciun denunț”, a declarat avocatul marius Sebastian Striblea.

„Din două infracțiuni de spălare de bani, a rămas o singură infracțiune”, a completat și avocatul Alexandru Chiciu.

Deputatul a stat mai bine de 10 ore, marți, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, după ce procurorii i-au trimis, în cursul dimineții, o citație

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2015, a inculpatei UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

- trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea);
- trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
- trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro);
- spălare de bani.

Inculpatei UDREA ELENA GABRIELA i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.



Foto Evz.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...