VIDEO/Ponta şi Dușa, audiaţi în Dosarul Referendumului/Ponta, tot JIGODIE: „Vreau să spun adevărul, am vrut să îl spun în fața procurorului și nu m-a ascultat”

VIDEO/Ponta şi Dușa, audiaţi în Dosarul Referendumului/Ponta, tot JIGODIE: „Vreau să spun adevărul, am vrut să îl spun în fața procurorului și nu m-a ascultat”

Miercuri dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au ajuns  Victor Ponta şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, care vor fi audiaţi în calitate de martori în Dosarul Referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, din 2012.

La sosirea la sediul ÎCCJ, Jigodia Națională a declarat că a venit pentru că vrea să spună adevărul.

„Vreau să spun adevărul, am vrut să îl spun în fața procurorului și nu m-a ascultat”, a spus Ponta.

Tot miercuri, la ÎCCJ a mai ajuns ministrul Liviu Dragea şi preşedintele CJ Bistriţa Năsăud, Radu Moldovan. La termenul precedent au fost audiaţi Constantin Niţă, fost ministru al Economiei în Guvernul Ponta, şi Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

Audierile liderilor PSD vin în contextul în care, la un termen anterior, avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, a cerut audierea a 18 coordonatori județeni ai PSD care s-au ocupat de campania pentru referendumul din 2012.

Liviu Dragnea şi Dosarul Referendumului:

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

În acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

"Ca un prim pas, Liviu Dragnea, în calitate de secretar general al partidului pe care îl reprezenta, dar și de coordonator al campaniei electorale, a emis două adrese, la 12 și 13 iulie 2012, destinate organizațiilor județene de partid, respectiv președinților și directorilor de campanie, dar și primarilor din țară ai acelui partid, adrese prin care, pentru obținerea participării la vot a alegătorilor, în proporție de 60%, li se solicita să ia măsuri incriminate de către Legea nr. 3/2000 (în fapt, promisiuni de foloase materiale în scopul de a determina alegătorii să voteze) și, de asemenea, să propună prefecților înființarea de secții de votare în stațiunile turistice, care nu sunt ele însele unități administrativ-teritoriale", arată DNA.

În paralel, el a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege către coordonatorii județeni de campanie/primarii/activiștii de partid, mai precizează DNA.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

2 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei

3 Ioana Cosma, mesaj ironic la adresa Pro TV, în ultima zi la postul la care a lucrat 25 de ani

4 VIDEO BRRR! / „Fantoma cu ochi negri" surprinsă de o dronă. Bântuia în pădurea unde a fost găsită

5 El este omul care acum trei zile a prezis intensitatea și epicentrul cutremurului din Turcia