Zeci de percheziţii DIICOT în Bucureşti şi 6 judeţe. Autorităţi din 4 ţări sunt implicate

Zeci de percheziţii DIICOT în Bucureşti şi 6 judeţe. Autorităţi din 4 ţări sunt implicate

Procurorii DIICOT au efectuat joi, 8 ianuarie, 34 de percheziţii domiciliare în judeţene Prahova, Constanţa, Vâlcea, Alba, Brăila, Bistriţa-Năsăud şi în municipiul Bucureşti, la o grupare infracţională organizată, formată din 31 de persoane, specializată în comiterea de infracţiuni informatice şi falsificarea de carduri.

Procurorii suspectează că în perioada aprilie 2013 – decembrie 2014 membrii grupării au obţinut şi perfecţionat echipamente de skimming în România, pe care le-au folosit pe teritoriile mai multor state (Germania, Suedia, Danemarca, Norvegia, Turcia, Franţa, Marea Britanie, Spania, Ecuador, Filipine, Panama) pentru obţinerea unor date de identificare de carduri bancare, inscripţionarea ulterioară pe carduri blank şi retrageri de numerar.

Activitatea infracţională era desfăşurată în mod organizat, strict ierarhizat, membrii grupării având atribuţii bine determinate în cadrul reţelei.

Ca modalităţi de operare în activitatea de skimming există suspiciuni că membrii grupării fie introduceau cipuri electronice în POS - urile unor magazine, unde pătrundeau prin efracţie simulând furturi mărunte fie utilizau dispozitive confecţionate artizanal în special în zone nesupravegheate de camere video ( benzinării, spălătorii auto şi bancomate ).

La sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Ploieşti vor fi aduse 30 de persoane în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii - Direcţia Judeţeană de Informaţii Constanţa şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Brigăzilor Mobile de Jandarmi Constanţa şi Ploieşti.

În cauză s-a cooperat cu autorităţi judiciare din Suedia, Franţa, Germania şi cu Biroul Serviciului Secret din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”