Zeci de percheziţii DNA în patru judeţe/UPDATE/Prejudiciul este de 114 milioane de euro

Zeci de percheziţii DNA în patru judeţe/UPDATE/Prejudiciul este de 114 milioane de euro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2005-2015.

În cursul zilei de 14 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se desfășoară percheziții domiciliare în 61 locații situate în județele: Sibiu, Brașov, Ilfov și Neamț, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

UPDATE: Percheziţiile au loc, printre altele, la Oficial de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu şi Primăria Şelinbăr. Este vorba despre retrocedări ilegale, în valoare de 114 milioane de euro. Sunt implicaţi avocaţi, notari, funcţionari publici şi primarul din Şelimbăr.

Potrivit surselor, perchezitii au loc si la secretarul comunei Selimbar, la un specialist cadastru, la consilierul personal al edilului, dar si la alti consilieri locali, la fosti primari sau viceprimari si la sediile unor societati comerciale detinute de Maricuta prin interpusi.

De asemenea, sunt vizati de perchezitii mai multi notari publici din Sibiu: BNP Bianu Victoria , BNP Bucsa Radu Gabriel, BNP Tolciu Mariana Ionela si BNP Tolciu Tudor Flaviu, BNP Suciu Dorin.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

3 De citit!

4 Huo, nenorociților! / Îți vine să vomiți de scârbă când citești așa ceva!

5 Așa o fi?