​ULTIMA ORĂ Partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban a părăsit grupul Partidului Popular European din PE

​ULTIMA ORĂ Partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban a părăsit grupul Partidului Popular European din PE

Partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban a părăsit miercuri grupul Partidul Popular European pe fondul disputelor privind suspendarea sa din familia europeană, anunță Reuters și Euronews.

Viktor Orban l-a înștiințat de decizie pe liderul Partidului Popular European, Manfred Weber, într-o scrisoare trimisă miercuri, la scurt timp după ce grupul PPE din Parlamentul European și-a modificat regulamentul.

Modificarea adoptată joi permite grupului PPE să suspende delegațiile formațiunilor deja suspendate din Partidul Popular European, după cum a anunțat anterior și deputatul Siegfried Mureșan.

Orban a declarat că acțiunea a fost „în mod clar o mutare împotriva Fidesz” care a fost suspendată în martie 2019 din PPE.

Scrisoarea premierului ungar a adăugat de asemenea că regulile adoptate de grupul PPE din Parlamentul European sunt „nedemocratice, injuste și inacceptabile” într-o perioadă în care „sute de mii de europeni sunt spitalizați și doctorii noștri salvează vieți”.

Scrisoarea lui Orban a fost distribuită pe Twitter de vicepreședintele Fidesz, Katalin Novak, aceasta afirmând că „nu vom permite reducerea la tăcere a europarlamentarilor noștri sau limitarea abilității lor de a ne reprezenta votanții”.

Mutarea lui Orban este mai degrabă una simbolică, neavând consecințe majore nici pentru Fidesz, nici pentru PPE care va rămâne cel mai mare grup din Parlamentul European și fără europarlamentarii partidului lui Viktor Orban.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…

3 Departamentul de Stat al SUA: China se pregătește încă din 2015 pentru al Treilea Război Mondial cu arme biolo…

4 Răsturnare de situație în dosarul privind accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode. Una dintre…

5 Anchetă în R. Moldova, după ce în sacul diplomatic sigilat venit de la Moscova s-a găsit untură de bursuc