Carnavalul din Köln a început însoțit de puternice măsuri de securitate

Carnavalul din Köln a început însoțit de puternice măsuri de securitate

Carnavalul din Köln, una dintre cele mai mari petreceri populare din această perioadă a anului organizate în Germania, a început joi, însoțit de drastice măsuri de securitate, după ce în Noaptea de Anul Nou în acest oraș aproximativ o mie de femei au fost victime ale unor abuzuri sexuale și furturi atribuite în mare parte unor bărbați migranți, relatează agențiile internaționale de presă. Conform tradiției din bazinul Ruhrului, startul oficial s-a dat la ora locală 11.11 atât în Köln, cât și în alte localități din zonă. 

Un mare număr de ''Jecken'', așa cum sunt numiți ''nebunii'' carnavalului în dialectul regiunii, au sfidat ploaia extrem de rece pentru a asista la ceremonia plină de culoare și sunet, exprimând prin prezența lor dorința de a se distra și, totodată, de a nu se lăsa intimidați de posibile amenințări.

''Nu vreau ca aceia care au agresat femei să se simtă învingători'', a declarat pentru AFP o tânără. ''A fi aici este o formă de protest'', a adăugat ea.

Autoritățile au luat în acest an măsuri speciale în Köln, unde se găsesc în prezent 2.500 de polițiști, un efectiv de trei ori mai mare decât în 2015. S-a acționat în acest fel pentru a preveni incidente de genul celor de revelion, precum și ținând cont de amenințările teroriste din ultima vreme.

Prezența forțelor de ordine nu este câtuși de puțin disimulată, iar noaptea se vor folosi reflectoare mobile pentru a lumina ''anumite colțuri mai întunecate'', a afirmat șeful poliției din Köln, Jurgen Mathies. A fost creat și ''un punct de siguranță pentru femei'', la care acestea pot apela în cazul în care se simt amenințate.

''Vom acționa cu hotărâre contra tuturor celor care depășesc limitele, acest lucru fiind valabil atât pentru agresorii care au consumat prea mult alcool, cât și pentru hoți și cei care comit abuzuri sexuale și care nu acceptă ca o femeie să le spună NU'', a detaliat el.

Petrecerea populară — la care anul trecut au participat 1,5 milioane de oameni — va dura șase zile și se va termina, conform obiceiului, în Miercurea Cenușii, ziua de penintență care marchează intrarea în postul Paștelui Catolic.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Cum e posibil așa ceva? / Ce se întâmplă la Uzina de muniții de la Dragomirești arată de ce am ajuns pe marginea prăpastiei economice

2 „Fiți pe fază pentru anunțul de luni”. Calculul lui Putin privind Ucraina se va întoarce împotriva lui, spune un senator republican

3 VIDEO Președintele României / A fost o greșeală uriașă a politicului când pensia a ajuns să fie mai mare ca salariul

4 BREAKING România va deveni prima țară europeană care va cumpăra sistemul de apărare antiaeriană Iron Dome

5 Culisele alegerii Siminei Tănăsescu la șefia CCR. A fost votată de doi judecători PSD. Nicușor Dan, luat prin surprindere