CUTREMUR/Noi EXECUȚII la Doi ș’un sfert!

CUTREMUR/Noi EXECUȚII la Doi ș’un sfert!

Gata, deja se coace al doilea lot DIPI! Este vorba  de noi dosare explozive in care capete de afis sunt unii dintre putinii sefi de la Directia de Informatii si Protectie Interna, care reusisera pana acum sa reziste „curateniei” generale declansate la nivelul Ministerului de Interne in aceasta primavara. Numai ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, gruparea „lupilor”, care spera nu doar sa reziste, dar si sa preia locul lasat liber dupa complexa si surprinzatoarea operatiune de  anihilare a„puilor de Vulpe”, se confunta acum cu o mare problema, pe care nu o poate rezolva, la o adica, nici macar premierul Dacian Ciolos. 

Este vorba despre un dosar penal care ar fi fost inregistrat inca din 2013 la DNA, in care liderul „reactionarilor” este suspectat de „favorizarea infractorului”, o infractiune care devenise deja o banalitate pentru cei din vechea garda de la „Doi s’ un sfert”. Marea problema care insa ar putea iesi la iveala cu ocazia acestei noi anchete spectaculoase, care ar putea curata total „puroiul” ramas aici, ar fi reprezentata de faptul ca unii infractori de lux beneficiau de servicii de protectie informativa din partea anumitor ofiteri ai DIPI. Dar mai ales ca, in unele cazuri, unii politisti care se apropiau prea mult de anumite spete sensibile erau pur si simplu „executati” profesional, prin retragere avizelor ORNISS. Ceea ce, pentru orice om din sistem, echivaleaza pur si simplu cu o sinucidere profesionala.

Racolat de Gelu Oltean

Inca din urma cu aproape doi ani dezvaluiam informatiile intens vehiculate in sistem despre racolarea sefului Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat, Marius Petrescu, de catre „Doi s’ un sfert”. Iar „performanta” lui Gelu Oltean, seful de atunci al DIPI era cu atat mai naucitoare cu cat se cunosteau relatiile extrem de apropiate dintre „tatuca ORNISS” si SIE. Numai ca, dupa cum se spune ca ar putea-o demonstra inca un apel de urgenta inregistrat la 112, fiul lui Marius Petrescu, in urma unei banale sicanari in trafic, ar fi facut un taraboi total intr-o zona de fite a Capitalei, din care nu a lipsit scoaterea la vedere a unui pistol. Cum-necum, scandalul nu a escaladat la acel moment, iar Gelu Oltean isi aroga laurii succesului acestei musamalizari. Mai ales ca, sa nu uitam, Marius Petrescu conduce ORNISS-ul inca din 2002. Iar pana atunci a ocupat functia de sef al Autoritatii de Control al Importurilor si Exporturilor Materialelor Strategice si Armamnet(ANCESIAC). In plus, influenta acestuia este atat de mare incat, fapt fara precedent, la data de 04.12.2003, guvernul Adrian Nastase dadea Hotararea de Guvern nr. 1400, prin care acorda un ajutor de stat de nu mai putin de 85.365 euro, pentru ca Marius Petrescu sa se opereze in Belgia.

Retragerea certificatului de securitate

Principala atributie a Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat este verificarea „vulnerabilitatilor” tuturor functionarilor publici dar mai ales a tuturor celor din sistem. Astfel, cei de la ORNISS elibereaza atat certificatele de acces la informatiile nationale clasificate, cat si cele de acces la informatiile NATO. Numai ca, de-a lungul timpului, si mai ales pe vremea cand „Doi s’ un sfert” fusese transformata intr-un adevarat SRL pus la dispozitia anumitor grupuri transpartinice de interese, au existat suspiciuni de „executare” in masa a unor ofiteri din  MAI indezirabili celor aflati la butoanele subterane. Iar schema folosita era pe cat de simpla, pe atat de eficienta. Astfel, DIPI trimitea catre ORNISS cereri de retragere a certificatelor de securitate iar acestea erau aprobate din oficiu. Ce-i drept, pentru a nu bate prea mult la ochi, de multe ori se recurgea doar la reducerea nivelului de clasificare detinut. Ceea ce, totusi, pentru cei vizati insemna tragerea automata pe o linie moarta. Si chiar daca dupa schimbarile din ultima vreme si revenirea celor de la DIPI, ca si a celor de la DGA, la adevarata fisa a postului, aceste practici pareau abandonate cu totul, iata insa ca mai exista niscai exceptii, care intaresc regula. In plus, este greu de inteles cum de putinii „reactionari” ramasi inca pe functii de conducere nu fac inca pasul inapoi, mai ales ca le sufla in ceafa procurorii anticoruptie…   Cătălin TACHE/National

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom