HOPA! Articol ciudat în Libération: Războiul mocnește în PSD. Tudose a început deja marea curăţenie. Frate, chiar a început lupta pentru SUCCESIUNE!

HOPA! Articol ciudat în Libération: Războiul mocnește în PSD. Tudose a început deja marea curăţenie. Frate, chiar a început lupta pentru SUCCESIUNE!

Hopa! Articol ciudat în Libération: Războiul mocnește în PSD. Tudose a început deja marea curăţenie. Frate, chiar a început lupta pentru SUCCESIUNE! Într-un articol dedicat liderului PSD de publicaţia franceză, Liviu Dragnea e prezentat ca un politician a cărui avere s-a clădit pe afacerile cu statul, interesat să evite închisoarea şi aflat la conducerea unui partid în care tensiunile mocnesc. Există, notează Libération, citat de Digi24.ro, social-democraţi îngrijoraţi că vor pica odată cu Dragnea, dar există şi un premier ambiţios în ceea ce priveşte relaţia sa cu partidul.

"Dragnea este un produs al tranziţiei. Este arhetipul funcţionarului ajuns ales local, care s-a îmbogăţit pe seama banului public şi care s-a grăbit să-l plaseze în străinătate", declară sociologul Alin Teodorescu, într-un articol apărut în ziarul francez, Libération. Fost ministru şi parlamentar PSD, Teodorescu mai este citat de ziariştii francezi cu observaţia că, odată ce şi-a asigurat o avere suficient de mare, Dragnea mai are acum o singură grijă: să se asigure că nu va face închisoare pentru modul în care a agonisit-o.

Liberation a stat de vorbă şi cu profesorul de ştiinţe politice, Sergiu Mişcoiu, care explică pe ce s-a bazat ascensiunea liderului PSD: "reţelele pe care şi le-a cultivat în ultimii 15 ani, revendicarea sa din ţara profundă", dar şi "aparenţele de bun simţ şi modestie care i-au uşurat sarcina", mascându-şi astfel setea redutabilă de putere.

Şi totuşi. Deşi îl prezintă drept "cel mai puternic om din România", Libération observă că pentru Liviu Dragnea există riscul unor fisuri în interiorul partidului. În PSD sunt oameni care scrâşnesc din dinţi, notează ziariştii francezi, căci nimeni nu vrea să-şi vadă cariera politică curmată odată cu a şefului.

Potrivit Liberation, aceşti social-democraţi se tem că vor fi antrenaţi şi ei de o eventuală părbuşire a lui Dragnea. "Situaţia este complicată, a mărturisit pentru Libération o sursă din interiorul partidului". Potrivit acesteia, Dragnea a reuşit până acum să contracareze revolta, dar a ieşit slăbit din încleştare. "Acest lucru nu poate fi de durată, întrucât anunţurile pe care le face crează haos şi pun în pericol pe toată lumea", mai scrie Libération, citând aceeaşi sursă din PSD.

 Publicaţia franceză se apleacă şi asupra relaţiei Dragnea-Tudose. Premierul, remarcă Libération, tace şi face, în cuvintele autorului: "a început deja marea curăţenie, destituindu-i pe apropiaţii pe care Dragnea îi numise strategic în fruntea unor instituţii cheie";  "îşi avansează pionii"; "nu şi-a ascuns niciodată dorinţa de a reabilita imafinea partidului, iar prin asta, de a întoarce pagina Dragnea". 

Războiul mocneşte în sânul PSD, sunt cuvintele cu care se încheie articolul citat.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…