LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii vor să racordeze centrala nucleară de la Zaporojie la Crimeea

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ruşii vor să racordeze centrala nucleară de la Zaporojie la Crimeea

UPDATE 05:30 Macron şi Johnson se felicită pentru cooperarea din ultimii ani şi mai ales pentru importanţa de a continua să sprijine Ucraina

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul britanic Boris Johnson au salutat, marţi, cooperarea din ultimii an şi au subliniat importanţa de a continua să sprijine Ucraina în lupta cu forţele ruse.

"Ei s-au felicitat reciproc pentru prietenia şi camaraderia lor" şi au estimat că cooperarea bilaterală a "făcut diferenţa în multe probleme internaţionale ", a subliniat un purtător de cuvânt al Downing Street, relatează Agerpres.

UPDATE 05:00 Ucrainencele au strâns 700.000 de dolari vânzând fotografii erotice

Teronlyfans este o platformă la care s-au alăturat 40 de voluntari, femei şi bărbaţi care au strâns 700.000 de dolari pentru armata ucraneană prin vânzarea de fotografii erotice. Fondatorii platformei vor să se facă înţeles faptul că ei nu oferă pornografie. Pe lângă imaginile nud, sunt trimise de voluntari şi imagini doar cu anumite părţi ale corpului (picioare, braţe), relatează Hotnews.

UPDATE 04:00 Ruşii vor racorda centrala nucleară Zaporojie la Crimeea

Forţele armate ruse se pregătesc să racordeze centrala de la Zaporojie la Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014, relatează Agerpres.

"Militarii ruşi prezenţi în centrala nucleară de la Zaporojie implementează programul (operatorului rus) Rosatom vizând racordarea centralei la reţelele electrice din Crimeea", a spus preşedintele Energoatom, Petro Kotin, la televiziunea ucraineană.

UPDATE 00:00 O ceremonie de înmormântare a avut loc în oraşul Bucha

Autorităţile ucrainene au organizat o ceremonie de înmormântare petnru 15 cadavre găsite la Bucha, la patru luni de când forţele ruse s-au retras din zonă. 14 cadavre nu au putut fi identificate, majoritatea prezentând răni prin împuşcare la nivelul capului şi pieptului, conform declaraţiilor viceprimarului Mikhailina Skorik.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte... / Să stați pe aproape, că urmează evenimente în PSD...

2 Altă manipulare s-a fâsâit / Vlad Voiculescu, pus oficial sub urmărire penală de DNA pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu cu cons…

3 Rareș Bogdan, text care ar trebui să dea de gândit...

4 Ca să vedeți cum suntem manipulați! / Polonia a dat undă verde pentru construirea în țară a 24 reactoare modulare mici

5 Ea este fosta soție austriacă a milionarului ucis din Sibiu, căreia i-a luat numele