Liviu Avram, mesaj pentru Dan Andronic: ‘Te-n dreaq de sifon…/Mergem pe mâna lui

Liviu Avram, mesaj pentru Dan Andronic: ‘Te-n dreaq de sifon…/Mergem pe mâna lui

Liviu Avram, mesaj pentru Dan Andronic: ‘Te-n dreaq de sifon…/Mergem pe mâna lui.

Mesajul scris de Liviu Avram pe Facebook:

„Sifon

Mi se suflă în căști că Dan Andronic anunță o nouă, mare dezvăluire. Am intrat pe contul lui de Facebook și pare că așa e. Nu știm despre ce e vorba, dar sperăm să fie, de data asta, o dezvăluire pur jurnalistică, nu o sifonare a amintirilor sale de consultant politic.

Și cum baleiam eu contul său de FB, îi găsesc următoarea notă din 5 martie anul curent: „Era prin 2014, mă întâlneam cu George Maior, șeful SRI, un om de care eram apropiat, cu care "puneam" la cale diverse chestiuni, multe din ele cu valență istorică sau filosofică”.

Două zile mai târziu, Andronic sifonează în EvZ o discuție pe care a avut-o tot în 2014 cu generalul SRI Florian Coldea. Din conversație rezultă că cei doi, Andronic și Coldea, erau la per-tu: „Florine, dacă o faceți, luni, noi protestăm!”. Subiectul discuției și al protestului chiar nu contează aici, contează familiaritatea cu care Andronic pretinde că a descris dialogul său cu Coldea: „Florine”.

Dan Andronic are o inteligență ușor peste media națională, el probabil că se bazează pe asta, singura problemă este că media națională este mult prea jos. Căci dacă luăm în calcul strict ceea ce Dan Andronic a afirmat și susținut în mod public, fără ca cineva să fi făcut niciun fel de investigații suplimentare, putem afla că acesta a avut prieteșuguri strânse cu următoarele personaje:

- generalul Iulian Vlad (Securitatea).
- generalul Dan Gheorghe (Securitatea, SRI, Doi Și-Un Sfert, SIPA).
- generalul Marian Ureche (Securitatea, SIPA). 
- generalul Florian Coldea (SRI).
- George Maior (SRI).
- mai nou, prin natura intereselor comune, ex-colonelul Daniel Dragomir (SRI)

Băi, frățioare, nu-s cam mulți securiști, de tip nou sau de tip vechi, în preajma celui care îi acuză de securism pe toți jurnaliștii care nu scriu așa cum ar vrea el? Pe bune, Dan Andronic ăsta, cu așa prieteșuguri, când mai avea timp să fie și jurnalist? Că-mi închipui că nu toți băgau în el valențe istorice și filosofice.

Aceste întrebări mă fac să gândesc un pas mai departe. Că toată aiureala asta cu Statul Paralel, al cărei vârf de lance a fost clar Dan Andronic, este doar expresia publică a unui război subteran și crâncen între două ramuri ale fostei Securități: ăia vechi și frustrați, înlăturați de la butoane, și ăia noi și încă flămânzi, dar aflați la butoane. Și în funcție de interese, tot restul societății (partide, instituții, decidenți politici, trusturi de presă, analiști și jurnaliști, numeros public) s-a aliniat frumos în tranșee.

Iar Dan Andronic pare să fi fost, în tot acest timp, un simplu pion. A jucat cu unii până prin 2015 (când o visa pe Kovesi viitor președinte al țării și lua trei interviuri pe an lui George Maior) și a trecut în partea cealaltă după ce a fost prins cu smântână pe mustăți.

‘Te-n dreaq de sifon…”

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Ce înseamnă Anul Iepurelui de Apă pentru semnul tău zodiacal chinezesc?

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”