Medic român din Milano: „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

Medic român din Milano: „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

Angela Câmpean, medic român aflat în Lombardia, Italia, consideră că autorităţile italiene, la fel ca şi cele din alte ţări copleşite de pandemia de COVID-19, sunt vinovate în mare măsură pentru situaţia existentă şi anticipează că situaţia se va ameliora abia undeva la finele lunii viitoare.

Angela Câmpean lucrează de 8 ani într-un spital din Milano şi spune că a mai văzut o situaţie asemănătoare „doar în filmele SF”. În opinia sa, vina pentru ceea ce se întâmplă le aparţine în mare măsură autorităţilor. „Când au apărut primele cazuri, autorităţile italiene nu au luat măsuri, deşi se ştia că foarte mulţi turişti chinezi sunt în Italia. Şi au continuat să nege posibilitatea unei epidemii chiar şi atunci când au apărut primele cazuri. Au susţinut că situaţia este sub control, dar s-a văzut unde s-a ajuns. Plus că au luat măsurile gradual, deşi aveau în faţa experienţa Chinei”, susţine medicul român.

Angela Câmpean anticipează că situaţia se va ameliora abia undeva la finele lunii viitoare. „Cu toţii sperăm să intrăm cât mai repede pe o pantă descendentă în ce priveşte cazurile, dar deocamdată asta nu s-a întâmplat. Cred, totuşi, că spre finalul lunii aprilie situaţia se va îmbunătăţi, iar lucrurile vor începe să reinte în normal începând din această vară. Dar să nu ne ascundem după degete. Pandemia se va opri, asta e sigur. Întrebarea e ce vom face după. Pentru că, dacă guvernanţii – din Italia şi de pretutindeni – se vor bucura doar că au scăpat de o pacoste, dar nu vor lua măsuri, astfel de tragedii se pot repeta oricând.

„Toate guvernele din România au pe conştiinţă pacienţi morţi”

Angela Câmpean a vorbit şi despre situaţia din România, pe care o cunoaşte foarte bine. A plecat din ţară acum 8 ani, pentru a putea să-şi construiască un viitor. Se teme de tot ce poate fi mai rău în România, pe timpul pandemiei. „Spitalele noastre sunt la pământ. Sunt puţine, fără dotări, iar medicii sunt speriaţi şi demoralizaţi fiindcă au fost abandonaţi şi li se cere să trateze pacienţi fără a fi protejaţi. N-au nici măcar măşti unii dintre ei, e strigător la cer. La noi s-au construit doar baruri şi biserici. Acum culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici. Asta e realitatea, de ce să ne ascundem? Când te doare în cot de sănătate, nu poţi să te vaiţi apoi când vine o catastrofă din asta şi să spui că nu ai nicio vină. Toate guvernele din România, dar absolut toate, au pe conştiinţă mii de decese, nu le-a păsat de bolnavi. Că nu e vorba doar de Covid-19”, a adăugat medicul.

În opinia Angelei Câmpean, autorităţile trebuie acum să acţioneze ferm, fără a favoriza pe nimeni. „Am văzut că unii preoţi în inconştienţa lor au continuat să-i împărtăşească pe oameni cu aceeaşi linguriţă, dar nu i-a tras nimeni la răspundere că pot nenoroci oameni. Ce să mai zic că la început au fost testaţi parlamentarii şi ceilalţi politicieni, în timp ce omul de rând era lăsat să aştepte chiar dacă avea simptome. E strigător la cer, nu ăsta e mesajul pe care trebuie să-l transmită autorităţile într-un asemenea moment. Aşa cum s-au luat măsuri – şi pe bună dreptate – împotriva oamenilor care au fugit din carantină, la fel trebuie să curmi din faşă orice fel de nereguli”, a încheiat medicul, conform  Adevărul.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale