Octombrie 2019, ​cea mai caldă lună de octombrie înregistrată până acum (conform Copernicus)

Temperaturile medii ale lunii octombrie (2019), la nivel global, au fost cele mai ridicate temperaturi înregistrate pentru această lună. potrivit serviciului de monitorizare al UE, Copernicus, scrie Euronews.
Octombrie 2019 a fost cu 0.69 grade Celsius mai caldă decât mediile înregistrate în perioada 1981-2010. În Europa, această lună a fost cu 1.1 grade Celsius mai caldă decât mediile din perioada menționată anterior.
 
Multe țări europene au avut parte de temperaturi peste medie pe perioada acestei luni, cu excepția celor din nordul și nord-estul continentului, potrivit Copernicus. Însă anomaliile de temperatură europene sunt mai pronunțate de obicei decât cele globale, mai ales iarna.
 
Temperaturile s-au ridicat peste medie și în regiuni extinse din Arctic, însă partea vestică a SUA și a Canadei s-au confruntat cu temperaturi mai joase decât cele obișnuite.
 
Temperatura lunii octombrie este deja cu 1.2 grade C peste nivelul erei preindustriale, conform Copernicus. Septembrie a fost cu aproximativ 0.57 grade Celsius peste medie. Aceasta este a 5-a lună la rând în care recordurile de temperatură sunt ori întrecute ori foarte aproape de a fi întrecute, a adăugat Copernicus.
 
Rezultatele Copernicus sunt bazate pe analize computerizate care utilizează măsurători oferite de sateliți, nave, aeronave și stații meteorologice din toată lumea. ​

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

5 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici