Octombrie 2019, ​cea mai caldă lună de octombrie înregistrată până acum (conform Copernicus)

Octombrie 2019, ​cea mai caldă lună de octombrie înregistrată până acum (conform Copernicus)

Temperaturile medii ale lunii octombrie (2019), la nivel global, au fost cele mai ridicate temperaturi înregistrate pentru această lună. potrivit serviciului de monitorizare al UE, Copernicus, scrie Euronews.
Octombrie 2019 a fost cu 0.69 grade Celsius mai caldă decât mediile înregistrate în perioada 1981-2010. În Europa, această lună a fost cu 1.1 grade Celsius mai caldă decât mediile din perioada menționată anterior.
Multe țări europene au avut parte de temperaturi peste medie pe perioada acestei luni, cu excepția celor din nordul și nord-estul continentului, potrivit Copernicus. Însă anomaliile de temperatură europene sunt mai pronunțate de obicei decât cele globale, mai ales iarna.
Temperaturile s-au ridicat peste medie și în regiuni extinse din Arctic, însă partea vestică a SUA și a Canadei s-au confruntat cu temperaturi mai joase decât cele obișnuite.
Temperatura lunii octombrie este deja cu 1.2 grade C peste nivelul erei preindustriale, conform Copernicus. Septembrie a fost cu aproximativ 0.57 grade Celsius peste medie. Aceasta este a 5-a lună la rând în care recordurile de temperatură sunt ori întrecute ori foarte aproape de a fi întrecute, a adăugat Copernicus.
Rezultatele Copernicus sunt bazate pe analize computerizate care utilizează măsurători oferite de sateliți, nave, aeronave și stații meteorologice din toată lumea. ​

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

3 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

4 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră

5 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”