Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

REVOLTĂTOR! ​Cum a ajuns Corul Armatei Roșii să cânte în România cu ajutorul Bisericii Ortodoxe. Frate, ăștia sunt slugile rușilor, dacă nu chiar spionii lor!

Frate, ăștia sunt slugile rușilor, dacă nu chiar spionii lor! Legați știrea asta de chemarea patriarhului Rusiei la sărbătorirea celor 10 ani de domnie ai lui Daniel în scaunul de șef al BOR! In perioada 17-19 noiembrie 2017, Corul Armatei Roșii va susține spectacole în București, Iași, respectiv Constanța, scrie Info-Sud-Est. La intrarea în multe dintre bisericile constănțene sunt expuse afișe care promovează spectacolele Corului Armatei Roșii din luna noiembrie a acestui an. Evenimentul numit „The Great Revival“ („Marea Renaștere”) va fi închinat memoriei celor 64 de membri ai Corului ”Alexandrov” care au murit într-un accident aviatic în prima zi de Crăciun, anul trecut. Avionul se îndrepta spre Siria, unde corul urma să susțină un concert pentru militarii ruși.

Un preot care slujește la unul dintre lăcașele de cult care promovează evenimentele Corului ”Alexandrov” ne-a mărturisit că evenimentul a fost organizat prin intermediul Bisericii Ortodoxe Române pentru că altfel ”spectacolul nu ar fi putut avea loc”. Alți preoți ne-au declarat că BOR este ”un fel de partener” al spectacolului Corului Armatei Roșii și că Biserica a fost implicată în organizarea spectacolului de la Constanța.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, ne-a declarat că instituția pe care o reprezintă ”nu are cunoștință de un asemenea proiect de colaborare sau implicare în evenimentele menționate” și ne-a direcționat către Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Eugen Tănăsescu ne-a confirmat că Arhiepiscopia Tomisului s-a implicat în promovarea evenimentelor Corului Armatei Roșii care se vor desfășura în luna noiembrie, dar că instituția pe care o reprezintă nu a luat parte și la organizarea acestora: ”Noi sprijinim evenimentul muzical, nu ne-am ocupat și de organizarea lui. Corul Armatei Roșii este un cor foarte important, recunoscut și apreciat la nivel internațional. Și noi avem, la rândul nostru, un cor – ”Armonia”. Deci sprijinim evenimentul muzical al Corului Armatei Roșii prin promovarea lui”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Spectacolul Corului Armatei Roșii este precedat de vizita Patriarhului Chiril al Moscovei și întregii Rusii care a acceptat invitația Patriarhului Daniel și va veni în România în perioada 26-28 octombrie, cu ocazia Sfântului Dimitrie cel Nou.

Eugen Tănăsescu a subliniat că între vizita Patriarhului Chiril al Moscovei și promovarea de către Arhiepiscopia Tomisului a spectacolelor Corului Armatei Roșii nu există nicio legătură: ”Să nu se înțeleagă greșit. Între cele două evenimente nu există nicio legătură: vizita Patriarhului Chiril a fost stabilită în urmă cu două săptămâni, când Patriarhia Română a lansat invitații tuturor patriarhilor bisericilor ortodoxe din fostele țări comuniste, iar afișele Corului Armatei Roșii sunt expuse de cel puțin o lună. Deci nu există nicio legătură între cele două evenimente, spectacolul muzical era deja stabilit când a fost anunțată vizita patriarhului rus”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Citeste stirea integral pe Info-Sud-Est.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevăratul sondaj pentru Dăncilă și PSD! Gâdea și Antena 3, preș la picioarele lui Iohannis după întâlnirea cu…

2 SCANDAL în PSD! Dăncilă a negociat cu frații Ciocan preluarea organizației de la Olt! Stănescu a aflat și a lu…

3 Urmează ultima etapă / ELIMINAREA PĂPUȘARILOR care-au condus România din umbră! Anunțul făcut de un cunoscut ju…

4 „Scheleții” USL! Anchetă DNA, cu sprijinul OLAF, privind comisioane de milioane de euro care au mers și la cam…

5 Marte, pământ românesc! Norica Nicolai susține că ALDE a obținut 15% la alegeri, dar a fost furată: Oamenii îm…

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X