Rezist Zürich, despre protestul din București de pe 10 august: De acest spirit se tem cei care doresc să ducă România spre dictatură

Rezist Zürich, despre protestul din București de pe 10 august: De acest spirit se tem cei care doresc să ducă România spre dictatură

Mișcarea civică Rezist Zürich anunță că va participa la mitingul diasporei anunțat pentru data de 10 august la București și explică într-un comunicat cele cinci obiective: Consolidarea democrației în România după principiile recunoscute de către organismele internaționale, UE și NATO, garantarea prin lege a independenței justiției, retragerea legilor de modificare a codurilor penale, interdicția ocupării funcțiilor publice de către persoane condamnate penal definitiv până la intervenția reabilitării si demisia tuturor guvernanților responsabili de evoluția nedemocratică a României din 2016. ”De acest spirit se tem cei care doresc să ducă România spre dictatură. Lor nu le vom da satisfacția de a ne abandona principiile”, se mai arată în comunicatul mișcării Rezist Zürich.

Redam integral comunicatul:

”Noi, români din diaspora și din țară, ne unim în 10 august la București, pentru că ne pasă de viitorul țării noastre.
Rezist Zürich susține acest demers și va participa la demonstrația anunțată în capitală.

Din decembrie 2016 suntem cu toții martorii atacurilor concertate ale actualei coaliții de guvernare PSD-ALDE, ajutată de UDMR, la adresa statului de drept, a justiției independente și a celor mai elementare principii de dreptate.

În fața acestor acțiuni politice grave, care destabilizează România, noi, cei de la asociația Rezist Zürich, am protestat ori de cât ori a fost nevoie, atât în Elveția, cât și în țară.
Am informat opinia publică elvețiană și parlamentari elvețieni despre derapajele din România prin scrisori și apariții media. La fel am respins și criticat public primirea lui Liviu Dragnea în Parlamentul Elvețian, chiar în ziua în care își aștepta sentința într-un dosar penal.

Protestul de la București e o continuare fireasca a implicării noastre civice, neîntreruptă din ianuarie.
Ieșim în stradă alături de români din diaspora și din țară pentru următoarele obiective:

1. Consolidarea democrației în România după principiile recunoscute de către organismele internaționale, UE și NATO

2. Garantarea prin lege a independenței justiției

3. Retragerea legilor de modificare a codurilor penale

4. Interdicția ocupării funcțiilor publice de către persoane condamnate penal definitiv până la intervenția reabilitării

5. Demisia tuturor guvernanților responsabili de evoluția nedemocratică a României din 2016

Spiritul protestului nostru este cel al protestelor #Rezist din iarna lui 2017. Este spiritul oamenilor pașnici, liberi și solidari, diferiți dar uniți în esența principiilor democratice. Acest spirit amplifică mesajele noastre și ne face respectați atât acasă cât și în comunitatea internațională. De acest spirit se tem cei care doresc să ducă România spre dictatură. Lor nu le vom da satisfacția de a ne abandona principiile. Știm că lupta pașnică și determinată în care ne-am angajat cu toții este o luptă pe termen lung, însă suntem încrezători în victoria noastră.

Haideți să ne regăsim împreună, pe 10 august, în spiritul protestelor #Rezist! Împreună putem reuși, nimeni nu ne va putea opri!”

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

2 VIDEO Cine este Turku, interlopul cu grenadă și pistol care a chemat poliția să-l aresteze

3 Atenție, balenă în libertate pe plajă, la Mamaia!

4 Așa o fi? / Dubioase și urât mirositoare sunt dedesubturile politicii românești

5 CNA a amendat TVR cu 10.000 de lei după ce Cristache și Cristoiu l-au linșat pe președintele Iohannis