Epava dronei ucrainene din apele României - un Bayraktar TB2. Foarte probabil UAV-ul a fost doborât în timpul bătăliei pentru Insula Șerpilor

Epava dronei ucrainene din apele României - un Bayraktar TB2. Foarte probabil UAV-ul a fost doborât în timpul bătăliei pentru Insula Șerpilor

Drona ucraineană prăbușită a cărei epavă a fost recuperată din apele teritoriale românești era o dronă de producție turcească Bayraktar TB2.

UAV-ul a fost recuperat de Forțele Navale.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini care nu pot fi confirmate oficial.

Jurnalistul militar Radu Tudor a postat și el pe pagina oficială o poză în care se poate observa clar că e vorba de un TB2, informație ce vine să confirme datele pe care DefenseRomania le-a anunțat.

2. -imagine fara descriere- (rt_03075500.jpg)

Drona Bayraktar TB2 de producție turcească a fost doborâtă foarte probabil în timpul bătăliei pentru Insula Șerpilor

“În raionul Insulei Șerpilor, au fost distruse în aer: un bombardier Su-24, un avion de vânătoare Su-27, trei elicoptere Mi-8 cu desant la bord șidouă drone Bayraktar TB2aparținând forțelor ucrainene. De asemenea, a fost distrusă și vedeta de desant Stanislav din cadrul Forțelor Navale ale Ucrainei”,spunea ministerul rus la vremea respectivă.

Deși potrivit informațiilor oficiale Ucraina ar trebui să dețină 36 de drone TB2, partea rusă susține că a distrus până în prezent peste 60 de astfel de aparate de zbor fără pilot.

Potrivit MApN drona a fost doborâtă în timpul acțiunilor din 7-8 mai, ceea ce coincid exact cu bătălia de pe Insula Șerpilor. La fel coincide și locația unde UAV-ul a fost găsit, între Sulina și Sfântu Gheorghe.

Distanța dintre Sulina și Insula Șerpilor e de aproximativ 45 de kilometri.

Articol inițial:

Forțele Navale Române au fost sesizate cu privire la existența unei epave aeriene (dronă) care plutea în derivă în apele teritoriale ale României, într-o zonă situată între Sulina și Sfântu Gheorghe, la aproximativ două mile marine de țărm.

Potrivit unui comunicat al MApN, epava dronei a fost recuperată de o navă a Forțelor Navale, fiind preluată ulterior de Forțele Aeriene Române pentru derularea procedurilor legale de identificare a epavei și cercetarea împrejurărilor în care aceasta a ajuns în apele teritoriale ale României.

Din primele date a rezultat că epava, care poartă însemnele Forțelor Navale ale Ucrainei, nu avea armament și muniție la bord.

Din coroborarea datelor de trafic aerian din regiunea Mării Negre, aparatul de zbor s-a prăbușit în spațiul aerian ucrainean, cel mai probabil în cursul acțiunilor desfășurate în perioada 7-8 mai. Epava a fost ulterior purtată de curenți către apele teritoriale ale României, unde a fost reperată în data de 11 mai.

La acest moment, sunt desfășurate procedurile legale de notificare a autorităților ucrainene cu privire la această situație.

MApN nu precizează despre ce tip de UAV este vorba.


Dronă de tip Spectator a forțelor armate Ucrainene. Sursă foto: Defense Express

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii suferă o pierdere importantă! Rușii l-au ucis pe Ivan „Brest” Marciuk

2 VIDEO Lunetista fotomodel, brazilianca Thalito, ucisă într-un atac al rușilor în Harkov

3 VIDEO Cum sunt vânați și uciși ofițerii ruși. Putin pierde cel de-al 58-lea ofițer

4 „Iadul pe pământ” / Mărturisirile unor soldaţi ucraineni de pe frontul din Est

5 VIDEO Avionul „glorios” cu care Putin spera să câștige în Ucraina, un dezastru. Su-34 cade din cer