VIDEO Protestul anti-islam desfășurat la Malmö

VIDEO Protestul anti-islam desfășurat la Malmö

Incident major în Suedia, la Malmö, după ce mai multe grupuri de persoane au ieșit să protesteze împotriva islamului și a migrației musulmanilor. Protestul ar fi escaladat din pricina faptului că i s-a interzis accesul în Suedia lui Rasmus Paludan, liderul partidului danez de extremă dreaptă „Linia dură”.  Paludan intenționa să participe la manifestaţia organizată împotriva musulmanilor.

Primele incidente au avut loc vineri seara, în al treilea cel mai important oraș din regatul nordic. Manifestanții au început să arunce cu obiecte în forţele de ordine. Manifestații au incendiat un Coran, a declarat pentru tabloidul Expressen un purtător de cuvânt al poliţiei, Rickard Lundqvist.

Aproximativ 20 de persoane au fost reținute în urma incidentelor violente. De asemenea, mai mulți polițiști au fost ușor răniți.

Ulterior manifestanții au fost eliberați, a declarat pemtru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, Patric Fors.

Presa locală a relatat că la originea acestor incidente se află persoane care au legătură cu Partidul danez Stram Kurs („Linie dură”, extremă dreapta). Protestul a debutat  într-o zonă industrială din Malmö.

O înregistrare video publicată în presă surprinde persoane care dau cu piciorul într-un Coran, fără să se ştie dacă este vorba despre exemplarul ars, relatează news.ro

Sursa Foto: captura video

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

2 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...