Waldorf Astoria, faimosul hotel Art Déco din New York, își închide porțile

Faimosul hotel Art Déco Waldorf Astoria din New York, unul dintre cele mai prestigioase din lume, se închide după 86 de ani de funcționare, informează AFP.

Foto: (c) Simion Mechno/Arhiva AGERPRES

De la Marilyn Monroe la Grace Kelly și de la președintele american Herbert Hoover la Barack Obama, numeroase personalități au trecut pragul hotelului Waldorf Astoria, deschis la 1 octombrie 1931 pe Park Avenue, în inima Manhattan-ului.

După 86 de ani, acest hotel de 1.400 de camere, cel mai mare din lume la inaugurarea sa, va cunoaște o transformare importantă: compania de asigurări chinezească Anbang, care a cumpărat lanțul Hilton în 2014, pentru suma 1,95 miliarde de dolari (1,85 miliarde euro), va demara, începând cu 1 martie, ample lucrări de renovare, a căror durată este estimată la cel puțin doi ani.

Chiar dacă până în prezent nu a fost comunicat niciun plan oficial, o mare parte a hotelului va fi transformată în apartamente de lux, cu o serie de magazine la parter, urmând ca doar o mică arie să fie în continuare destinată hotelului.

Fațada hotelului va rămâne intactă, în contextul în care Waldorf Astoria figurează din 1993 pe lista monumentelor emblematice ale orașului, alături de alte simboluri ale New York-ului, cum ar fi Empire State Building sau Podul Brooklyn. Unii se tem însă că, în condițiile în care interiorul nu este listat, marea sală de bal sau imensul mozaic de la intrare, semnat Louis Rigal, vor dispărea pentru totdeauna, în pofida promisiunilor făcute de Anbang că va colabora cu responsabilii pentru patrimoniu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Corabia se scufundă, complicii au început să fugă...

2 VIDEO Gâdea și Antena 3, o nouă porcărie ordinară! Chiar nu-i închide nimeni pe acești teroriști mediatici?

3 Judecați voi...

4 Mare amator de prostituate tinere, Pieleanu a greșit grav estimările și pentru Dragnea și pentru Firea, pe ban…

5 Dominic Fritz, vedetă în presa germană. Marile publicații se întreabă cum a reușit un neamț să ajungă primarul…