2014, un nou an record pentru industria turistică din Germania

2014, un nou an record pentru industria turistică din Germania

Industria turistică din Germania a înregistrat în 2014 un nou record în ceea ce privește numărul de turiști străini, arată cifrele publicate marți de Oficiul federal de statistică, Destatis, transmite AFP.

Anul trecut, numărul turiștilor străini au petrecut 75,5 milioane de nopți în Germania, în creștere cu 5% comparativ cu 2013 și totodată al cincilea an consecutiv în care acest indicator stabilește o valoare record. Turismul intern a crescut și el grație celor 348,5 milioane de nopți petrecute de turiștii germani, cu 3% mai mult decât în 2013.

În total, 424 milioane de nopți (creștere de 3%) au fost înregistrate la hotelurile, pensiunile și camping-urile din Germania, ceea ce reprezintă de asemenea un nou record istoric, subliniază Destatis, care a precizat că aceste cifre se referă la unitățile de cazare cu cel puțin 10 paturi.

Potrivit Federației hotelurilor și restaurantelor din Germania (Dehoga), sectorul hotelier german, care în 2012 număra aproximativ 46.000 de hoteluri, case de oaspeți și pensiuni, a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de peste 24 de miliarde de euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”