Acționarii Fondului Proprietatea au aprobat un nou mandat de administrator pentru Franklin Templeton

Acționarii Fondului Proprietatea au aprobat un nou mandat de administrator pentru Franklin Templeton

Acționarii Fondului Proprietatea au aprobat marți un nou mandat de administrator pentru Franklin Templeton pe o perioadă de doi ani, începând cu 30 septembrie, informează Reuters.

Noul mandat de administrator al Franklin Templeton este mai scurt și cu criterii de performanță mai stricte decât cel precedent.

FP este un fond închis de investiții care deține pachete minoritare de acțiuni la mai multe companii de stat. Sub managementul celor de la Franklin Templeton, Fondul Proprietatea a determinat mai multe guverne de la București să reformeze companiile de stat neperformante.

Fondul Proprietatea a fost înființat în 28 decembrie 2005 ca fond închis de investiții, creat cu scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăți au fost confiscate abuziv de regimul comunist (1945-1989) și sunt imposibil de retrocedat în natură.

Administratorul unic este Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom. Începând cu data de 25 ianuarie 2011, acțiunile Fondului sunt listate la Bursa de Valori București.

Fondul Proprietatea a încheiat primul trimestru din 2014 cu pierderi de 79 milioane lei, de 14 ori mai mari față de cele din perioada similară din 2013, care s-au cifrat la 5,6 milioane lei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...