Acțiunile listate la bursele din Shanghai și Shenzhen au fost oprite de la tranzacționare

Acțiunile listate la bursele din Shanghai și Shenzhen au fost oprite de la tranzacționare

China a oprit luni tranzacționarea acțiunilor, după activarea unui mecanism destinat să prevină volatilitatea, în urma declinului cu peste 7% al indicelui CSI 300 (care cuprinde acțiunile listate la bursele din Shanghai și Shenzhen), transmit Kyodo și Bloomberg. Mecanismul 'circuit breaker' fusese anunțat anul trecut de autoritățile de reglementare de la Beijing și a intrat în vigoare în prima zi de tranzacționare din 2016.

Conform analiștilor financiari, datele publicate luni dimineață privind indicele PMI pentru luna decembrie, care arată activitatea industrială, au indicat o scădere mai mare decât se estima, ceea ce a dus la declinul încrederii investitorilor și la turbulențe pe piețele bursiere. Indicele Shanghai Composite a scăzut cu 6,85% în timp ce indicele Shenzhen Composite a înregistrat un declin de 8,2%.

Și alte piețe bursiere au fost afectate, indicele Nikkei al Bursei de la Tokyo a închis luni în scădere cu 3,06%, în timp ce indicele Hang Seng al Bursei de la Hong Kong înregistra un declin de 2,3%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…