AFM: 2.092 de tichete, alocate firmelor şi instituţiilor în programul Rabla

AFM: 2.092 de tichete, alocate firmelor şi instituţiilor în programul Rabla

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a distribuit până în prezent 2.092 de tichete din cele 3.000 destinate firmelor şi instituţiilor în programul Rabla, printre noii beneficiari numărându-se Complexul Energetic Oltenia, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii şi Garda de Mediu.

AFM: 2.092 de tichete, alocate firmelor şi instituţiilor în programul Rabla (Imagine: Adrian Pilisan/Mediafax Foto)

AFM a anunţat, joi, închiderea unei noi etape de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul Rabla 2014.

În această etapă, au fost analizate un număr de 531 dosare depuse de persoane juridice si instituţii publice. Din acestea, 138 dosare au fost acceptate pentru 472 autovehicule şi 393 dosare au fost respinse. De asemenea, în Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu au fost acceptate şi 22 contestaţii pentru 45 autovehicule.

Printre beneficiari, se numără o firmă din Prahova care a obţint 100 de tichete, Complexul Energetic Oltenia (34 de tichete), Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (26 de tichete) şi Garda de Mediu (19 tichete).

Listele cu persoanele juridice acceptate şi respinse în program sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secţiunea aferentă programului.

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate în program se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programul "Rabla 2014".

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii în termen de 5 zile de la data comunicării rezultatelor. De asemenea, solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar de acceptare, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Programul Rabla 2014 pentru persoane juridice a început pe 30 aprilie, înscrierile putându-se face la AFM până pe 30 septembrie 2014.

Programul Rabla pentru persoane juridice este deschis instituţiilor publice, firmelor, operatorilor economici fără personalitate juridică şi, din 14 august, reprezentanţilor profesiilor liberale care activează în cabinete sau birouri individuale, în urma publicării în Monitorul Oficial a unui ordin al ministrului Mediului privind modificarea Ghidului de finanţare a programului Rabla, pe 14 august.

De exemplu, dacă până în prezent nu se puteau înscrie în program decât societăţile de avocatură, care au personalitate juridică, acum au această posibilitate şi cabinetele individuale de avocatură. Este valabil şi pentru cabinetele individuale ale medicilor, veterinarilor, tehnicienilor dentari, notarilor, mediatorilor, executorilor judecătoreşti, consultanţilor fiscali, asistenţilor sociali, precum şi pentru birourile individuale de arhitectură sau geodezie.

Prin Programul Rabla pentru persoane juridice, Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete în valoare de câte 6.500 de lei, acordate la casarea unei maşini mai vechi de opt ani pentru achiziţionarea unui nou autovehicul. Solicitanţii trebuie să se înscrie la AFM.

Pe lângă tichetul de 6.500 de lei, pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă un eco-bonus în valoare de 500 lei pentru: achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce CO2 mai mică de 100g/km şi respectiv achiziţionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. Cei care optează pentru autoturisme care au mai mult de una dintre aceste caracteristici beneficiază de maxim două eco-bonusuri, adică de o reducere suplimentară de 1.000 de lei.

Printre beneficiarii programului Rabla pentru persoane juridice de anul acesta, se numără Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), care a obţinut 429 de tichete, Secretariatul General al Guvernului (SGG), care a obţinut 51 de tichete, şi Transelectrica, care a obţinut 28 de tichete.

Anul trecut, în cadrul Programului Rabla pentru persoane juridice, când au fost alocate tot 3.000 de tichete, au fost distribuite 1.670 dintre acestea. Cele mai multe au fost solicitate şi obţinute de Poşta Română - 132 (858.000 de lei) şi Ministerul Afacerilor Interne - 105 (682.500 de lei).

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…

3 Hemoroizii lui Iliescu / O mare nulitate securistă a României

4 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

5 Raport al serviciilor americane de informaţii. Scenarii ale lumii în 2040