Alro: Nu vedem un viitor prea lung al industriei de aluminiu în România

Alro: Nu vedem un viitor prea lung al industriei de aluminiu în România

Costurile cu energia ale Alro Slatina au fost de 66 milioane de dolari anul trecut, iar compania nu își mai poate permite încă un an cu astfel de cheltuieli, a declarat joi, Gheorghe Dobra, CEO al Alro Slatina, în cadrul unei conferințe pe teme energetice.

Potrivit acestuia, cheltuielile cu energia, inclusiv ecotaxele, au depășit 1.000 de dolari pe tonă. Cotațiile aluminiului au fost, joi, de 1.886 dolari pe tonă.

"Costurile cu energia au ajuns la peste 1.000 dolari pe tona de aluminiu. În aceste condiții, nu vedem un viitor prea lung al industriei aluminiului în România", a susținut Dobra.

Potrivit acestuia, Alro a plătit anul trecut 66 milioane de dolari cu energia, inclusiv cu ecotaxele.

Oficialul companiei a mai spus că termenul până la care marii consumatori de energie pot depune documentația pentru a fi scutiți de o parte a certificatelor verzi a fost amânat până la 1 decembrie.

"Ne e teamă că acest lucru să nu fie amânat până la anul, pentru că nu ne permitem un alt an cu asemenea costuri", a mai spus Dobra.

El a arătat că Alro a investit 500 milioane dolari în ultimii 10 ani, din care 100 milioane dolari în reducerea consumului de energie și proiecte de mediu.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”