Alro: Nu vedem un viitor prea lung al industriei de aluminiu în România

Alro: Nu vedem un viitor prea lung al industriei de aluminiu în România

Costurile cu energia ale Alro Slatina au fost de 66 milioane de dolari anul trecut, iar compania nu își mai poate permite încă un an cu astfel de cheltuieli, a declarat joi, Gheorghe Dobra, CEO al Alro Slatina, în cadrul unei conferințe pe teme energetice.

Potrivit acestuia, cheltuielile cu energia, inclusiv ecotaxele, au depășit 1.000 de dolari pe tonă. Cotațiile aluminiului au fost, joi, de 1.886 dolari pe tonă.

"Costurile cu energia au ajuns la peste 1.000 dolari pe tona de aluminiu. În aceste condiții, nu vedem un viitor prea lung al industriei aluminiului în România", a susținut Dobra.

Potrivit acestuia, Alro a plătit anul trecut 66 milioane de dolari cu energia, inclusiv cu ecotaxele.

Oficialul companiei a mai spus că termenul până la care marii consumatori de energie pot depune documentația pentru a fi scutiți de o parte a certificatelor verzi a fost amânat până la 1 decembrie.

"Ne e teamă că acest lucru să nu fie amânat până la anul, pentru că nu ne permitem un alt an cu asemenea costuri", a mai spus Dobra.

El a arătat că Alro a investit 500 milioane dolari în ultimii 10 ani, din care 100 milioane dolari în reducerea consumului de energie și proiecte de mediu.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

2 Ceva mai penibil nu există...

3 Așa o fi?

4 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește

5 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro