ANPC a câştigat definitiv şi irevocabil împotriva Volksbank, care percepea ilegal comisioane abuzive. Acum o execută silit. Banca va contesta decizia

ANPC a câştigat definitiv şi irevocabil împotriva Volksbank, care percepea ilegal comisioane abuzive. Acum o execută silit. Banca va contesta decizia

UPDATE Volkbank precizează că executarea sancţiunilor nu are bază legală şi că, în cazul în care va fi notificată, va face contestaţie la executare.

Comisioanele au fost percepute în mod abuziv, din iunie 2010 şi până în prezent, cu titlu de „comision de administrare“. Dunca a afirmat că banca respectivă a fost iniţial amendată de ANPC, în 2010, după care, în 2012, instituţia bancară a pierdut definitiv şi irevocabil în instanţă, iar demersurile pentru executarea silită s-au făcut în 2014.

Preşedintele ANPC a explicat că persoanele care au câştigat recuperarea comisioanelor au luat credite cuprinse între 20.000 şi 400.000 de euro.

Marius Dunca a dat ca exemplu cazul unei persoane care, la un credit în valoare de 129.000 de euro, avea o dobândă de 3,4 la sută, iar comisionul de administrare era de 0,12 la sută. „Suma care trebuie înapoiată acestui client a fost calculată de ANPC la 5.991 de euro“, a precizat el.

Banca executată silit este Volksbank, potrivit unor surse oficiale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu