Astra a depus singura ofertă pentru poliţa de răspundere civilă faţă de terţi a ROMATSA

Astra Asigurări a depus singura ofertă pentru furnizarea unei poliţe de răspundere civilă faţă de terţi a Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA, prima de asigurare fiind estimată la 8,47 milioane de lei, pentru perioada 1 aprilie 2014-30 martie 2016.

Astra a depus singura ofertă pentru poliţa de răspundere civilă faţă de terţi a ROMATSA (Imagine: Cristian Matei/Mediafax Foto)

Oferta a fost depusă la 25 martie.

Suma asigurată pe care o va acoperi viitoarea poliţă a fost stabilită la 900 milioane de euro, potrivit datelor din caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă solicită ofertanţilor să reasigure poliţa pe care o vor emite în proporţie 100% cu societăţi de reasigurare cu rating minim A-, rating acordat de o societate acreditată.

Actuala poliţă care acoperă răspundere civilă faţă de terţi a ROMATSA a fost emisă de Astra.

Potrivit caietului de sarcini, numărul zborurilor controlate de ROMATSA în 2013 s-a ridicat la 509.048, din care zboruri interne - 15.591, zboruri internaţionale cu escală în România - 105.415 şi survoluri - 388.042.

Aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, ROMATSA a fost înfiinţată în anul 1991 şi activează în domeniul serviciilor de trafic aerian, furnizate aeronavelor civile care survolează spaţiul aerian al României.

Astra Asigurări este controlată de The Nova Group Investments România SA - 72,68% şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alături de mai multe persoane fizice şi juridice, cu o participaţie reprezentând 0,3% din capitalul social. The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider sunt controlate indirect de omul de afaceri Dan Adamescu.

Compania este liderul pieţei de asigurări din România, cu subscrieri de peste 1 miliard de lei în 2012 şi mai mult de patru milioane de clienţi.

În a doua parte a lunii februarie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a instituit procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra, a suspendat acţionarii şi conducerea şi a numit firma KPMG ca administrator special.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum va fi reformat Ministerul de Interne. Poliţia înghite Jandarmeria la oraş. La sate, e invers

2 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

3 Ți-ai dracu de șobolani! / Șerban Nicolae și-a secretizat sursa a 260.000 de euro, un cont și salariul de la sta…

4 Asta se întâmplă în toate instituțiile! De fapt, tot PSD conduce România!

5 VIDEO Prostul Guvernului a comis-o în direct: penelede, penedeleo, penedele doi..pene

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor