Banca Mondială l-a numit pe chinezul Yang Shaolin șef de administrație

Banca Mondială l-a numit pe chinezul Yang Shaolin șef de administrație

Banca Mondială l-a numit pe chinezul Yang Shaolin șef de administrație și unul dintre directorii generali, potrivit Ministerului de Finanțe chinez, de unde provine noul director al organizației internaționale, relatează agenția EFE. Postul de șef de administrație (CAO—'chief administration officer') este un post nou în Banca Mondială, creat pentru a gestiona strategiile de organziare, bugete, planificare și tehnologie a informației, au precizat reprezentanții BM, într-un comunicat de presă.

Yang este director general de cooperare financiară și economică internațională la ministerul chinez și "din poziția sa a jucat un rol crucial în crearea Băncii Asiatice de Investiții și Infrastructură (BAII)'', menționează comunicatul BM.

BAII, care a fost inaugurat oficial sâmbăta trecută, la Beijing, cu o ceremonie condusă de președintele chinez Xi Jinping, a fost văzută ca un 'răspuns' al Chinei la BM (dominată de Statele Unite ale Americii în acționariat și drept de vot).

'Suntem încântați că Shaolin revine la Banca Mondială, în acest nou post vital pentru instituție', a afirmat președintele BM, Jim Yong Kim, făcând aluzie la faptul că Yang a început să colaboreze cu instituția internațională în 1992, ca responsabil cu programele BM în Ministerul de Finanțe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu