BNR pune în circulație, în scop numismatic, o monedă de argint dedicată aniversării a 135 de ani de la înființare

Banca Națională a României lansează, joi, în circuitul numismatic, o monedă din argint dedicată aniversării a 135 de ani de la înființarea Băncii Naționale a României, potrivit unui comunicat al instituției. Monedele au valoare nominală de 10 lei, sunt din argint cu titlul 999?, forma rotundă, diametrul de 37 milimetri, greutatea de 31,103 grame, calitate proof și cantul zimțat.

Potrivit comunicatului, aversul monedei redă o imagine de epocă a Palatului Vechi al Băncii Naționale a României și a ansamblului statuar dedicat lui Eugeniu Carada, inscripția în arc de cerc 'ROMANIA', stema României, valoarea nominală '10 LEI' și anul de emisiune '2015'.

Reversul monedei prezintă imaginea Sălii de Consiliu din Palatul Vechi al Băncii Naționale a României, portretul regelui Carol I și inscripțiile în arc de cerc 'BANCA NATIONALA A ROMANIEI', '135 ANI' și 'Carol I'.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile româna, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central, se precizează în comunicatul BNR.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 de monede. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 340 lei/bucată.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României, iar punerea lor în circulație se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan