Cea mai mare investiție chineză în Germania: ChemChina cumpără KraussMaffei cu 1,01 miliarde de dolari

Un grup de investitori chinezi a anunțat, luni, achiziționarea producătorului german de echipamente KraussMaffei Group cu suma de 925 milioane de euro (1,01 miliarde de dolari), cea mai mare investiție chineză în Germania de până acum, transmit Reuters și Bloomberg.

Grupul, care include gigantul China National Chemical Corp (ChemChina), Guoxin International Investment Corp și fondul de private equity AGIC Capital, a acceptat să cumpere compania germană de la o firmă din Canada, Onex Corp.

Conform datelor Reuters, precedentul record de investiții datează din 2012, când firma de construcții Sany Heavy Industry a achiziționat producătorul de pompe de beton concrete Putzmeister Holding GmbH, cu suma de 698 de milioane de dolari.

Tranzacția este cel mai recent exemplu al strategiei firmelor chineze, care caută să-și îmbunătățească tehnologia și expertiza prin achiziții externe.

Pentru ChemChina, tranzacția vine după achiziționarea, în 2015, a producătorului italian de anvelope Pirelli SpA — 7,1 miliarde de euro — și negocierile pentru cumpărarea grupului elvețian Syngenta AG, cu suma de aproximativ 44 miliarde de dolari.

Tranzacția KraussMaffei se va încheia probabil în primul semestru din 2016, în funcție de obținerea aprobărilor autorităților de reglementare, a anunțat Onex. Compania canadiană a achiziționat în 2012 KraussMaffei de la grupul american Madison Capital, cu 568 milioane de euro.

KraussMaffei, care a generat în 2014 venituri de aproximativ 1,1 miliarde de euro, furnizează echipamente care procesează și produc cauciuc și mase plastice. Compania, înființată în urmă cu 178 de ani, are pe plan global 4.500 de angajați, din care 2.800 sunt în Germania.

Brandul este de asemenea folosit de Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG, producătorul vehiculelor blindate de luptă cu propulsie pe șenile sau pe roți, înființat în 1999, când KraussMaffei și-a vândut divizia de apărare grupului Wegmann.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sondaje PSD cu erori mari și facturi uriașe

2 Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de ma…

3 Cum susținea Viorica Dăncilă în PE adoptarea Ordonanței 13 care-l salva pe Dragnea

4 Ce e asta? Astăzi este ziua Olguței, cumva?

5 Rareș Bogdan / Dezbaterea lui Iohannis va fi pe model american. Ne așteptăm ca audiența să fie de peste 7 milio…

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia