CFR a anulat licitaţii de peste 2 miliarde de euro pentru modernizarea liniei Frontieră-Curtici-Simeria. Acestea vor fi reluate după Paşte

CFR a anulat licitaţii de peste 2 miliarde de euro pentru modernizarea liniei Frontieră-Curtici-Simeria. Acestea vor fi reluate după Paşte

„Decizia CFR SA de a anula cele două licitaţii pentru reabilitarea infrastructurii feroviare pe tronsoanele situate între frontieră şi Simeria a fost luată pentru a evita încălcarea legislaţiei, întrucât în urma contestaţiilor depuse s-au descoperit «erori sau omisiuni» în fişa de date şi în anunţul de participare. Reluarea procedurilor va avea loc după Sărbătorile Pascale“, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al administratorului reţelei feroviare, Oana Brânzan.

 

Ea a adăugat că în prezent sunt analizate toate solicitările de clarificări şi elementele contestate de către operatorii interesaţi de aceste proiecte, pentru evitarea unei situaţii similare, după reluarea procedurii.

 

Cele două licitaţii au fost lansate în februarie.

 

Primul proiect vizează contractarea unor lucrări de modernizare a 60,6 kilometri de cale ferată, pe traseul Ilteu (localitate situată în Arad, la graniţa cu judeţul Hunedoara) - Simeria (Hunedoara), proiectul împărţit în două loturi având o valoare totală estimată la 5,45 miliarde lei (1,21 miliarde euro), cu TVA.

Pentru a doua procedură, CFR a anunţat că aşteaptă oferte pentru lucrări de modernizare a 80,8 kilometri de cale ferată în judeţul Arad, proiectul fiind împărţit în două loturi cu o valoare totală estimată la 4,71 miliarde lei (1,04 miliarde euro), cu TVA.

 

Contractele urmau să fie atribuite prin licitaţie restrânsă, pentru preţul cel mai scăzut, având termen de finalizare 5 ani de la data adjudecării.

 

Lucrările sunt finanţate cu bani europeni, în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Transport 2007-2013 şi 2014-2020, şi fonduri de la bugetul de stat.

 

Reabilitarea liniei de cale ferată Frontieră - Curtici - Simeria este inclusă de Guvern în lista proiectelor care vor fi finanţate cu prioritate în acest din fonduri europene nerambursabile, fonduri rambursabile şi de la bugetul de stat.

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 Fenomen straniu în SUA

4 De citit!

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…