China a comandat 600.000 de tone de porumb din Ucraina

China a comandat 600.000 de tone de porumb din Ucraina

China, al doilea mare consumator mondial de porumb, a comandat 600.000 de tone de porumb din Ucraina cu livrare în cursul acestui an, o lovitură pentru exportatorii americani care au probleme să găsească cumpărători pentru recolta record de anul trecut, transmite Reuters.

Potrivit unor traderi, o parte din cargourile cu porumb din Ucraina cu livrare în perioada aprilie-mai au fost contractate la un preț de 1.500 de yuani (240 de dolari) per tonă, inclusiv costurile cu transportul. Prețul este cu 60% mai mic decât porumbul din China care este cotat la 2.490 de yuani per tonă. Porumbul american are un preț mai mic cu 80 yuani (13 dolari) pe tonă mai mic decât cel din Ucraina.

China a început să importe masiv porumb în 2009/2010 în principal din SUA, însă începând cu anul trecut s-a îndreptat spre furnizorii din Marea Neagră. În 2014 Ucraina a livrat Chinei o cantitate de aproximativ un milion de tone de porumb, iar luna trecută a anunțat că se așteaptă să dubleze cantitatea în acest an. Potrivit datelor oficiale, în luna ianuarie Ucraina a livrat 470.047 tone de porumb Chinei, depășind SUA.

Potrivit traderilor porumbul american a devenit mai puțin popular în rândul cumpărătorilor chinezi după ce furnizorii chinezi au cerut cumpărătorilor să suporte costurile potențiale de pe urma importurilor de porumb modificat genetic. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Citiți și voi ce spune omul ăsta!

5 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România