China acuză Microsoft pentru lipsă de transparenţă în prezentarea datelor

China acuză Microsoft pentru lipsă de transparenţă în prezentarea datelor

O autoritate de reglementare antitrust din China a deschis o anchetă împotriva Microsoft, acuzând compania că nu a fost transparentă în ceea ce priveşte furnizarea de date în legătură cu vânzările de software din China.

China acuză Microsoft pentru lipsă de transparenţă în prezentarea datelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Microsoft s-a arătat dispusă să coopereze cu autorităţile chineze în ancheta desfăşurată de acestea.

"După mai multe întâlniri la nivel înalt, Microsoft şi-a arătat disponibilitatea de a respecta legislaţia chineză şi de a colabora cu autorităţile care se ocupă de investigaţie", a declarat şeful Administraţiei de Stat pentru Industrie şi Comerţ, Zhang Mao.

El a adăugat că ancheta este în defăşurare, iar rezultatele vor fi făcute publice în scurt timp. De asemenea, Zhang a precizat că această anchetă împotriva Microsoft face parte dintr-o o serie de nouă procese deschise în acest an de către autoritatea antitrust împotriva unor companii din sectoare ca telecomunicaţiile, asigurările, turismul sau IT.

Deschiderea investigaţiei asupra gigantului american din industria IT vine pe fondul altor procese importante intentate de autorităţile chineze unor companii din străinătate, cum ar fi producătorul de chipuri Qualcomm şi cel german de automobile Mercedes-Benz, deţinut de Daimler. Aceste investigaţii au determinat apariţia unor noi temeri în legătură cu politica protecţionistă a Chinei.

Autoritatea de reglementare antitrust a anunţat, la începutul lunii august, că suspectează Microsoft de încălcarea legii anti-monopol a Chinei de peste un an. Atunci, oficialii chinezi au acuzat probleme în legătură cu autentificarea documentelor pentru sistemul de operare Windows şi programul Microsoft Office.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...