China injectează în băncile de stat 109 miliarde de dolari

China injectează în băncile de stat 109 miliarde de dolari

Banca Centrală a Chinei (PBOC) și Ministerul de Finanțe vor injecta miliarde de dolari în băncile de stat, a anunțat marți publicația financiară chineză 'Caixin', fără a cita sursa informației, transmite Reuters. PBOC va aloca Export-Import Bank of China (EXIM) 45 miliarde de dolari iar Ministerul de Finanțe va injecta 100 miliarde de yuani (16 miliarde de dolari) în Agricultural Development Bank of China (ADBC).

Autoritățile de la Beijing adoptă măsuri de reformare a băncilor, menite să sprijine creșterea economiei și competitivitatea globală a companiilor chineze.

Săptămâna trecută, Reuters anunțat că cel mai mare grup bancar de stat, China Development Bank Corp (CDB), va primi o injecție de capital de 48 miliarde de dolari de la Banca Centrală a Chinei.

După aceste injecții de capital ce totalizează 109 miliarde de dolari, Banca Centrală a Chinei va înlocui Ministerul de Finanțe din funcția sa de cel mai mare acționar al CDB și EXIM, a anunțat publicația chineză.

CDB finanțează marile investiții în infrastructură din China și din străinătate, EXIM sprijină comerțul și expansiunea companiilor chineze peste hotare iar ADBC acordă credite sectorului agricol. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”