Circa două sute de mineri și energeticieni protestează în fața sediului Complexului Energetic Oltenia

Circa două sute de mineri și energeticieni protestează în fața sediului Complexului Energetic Oltenia

Aproximativ două sute de angajați ai subunităților Complexului Energetic Oltenia (CEO), membri ai Sindicatului Mine-Energie Oltenia (SMEO), participă luni la un protest în fața Diviziei Miniere a companiei în semn de nemulțumire față de politica economică de austeritate adoptată de administrație prin noul director, Laurențiu Ciobotărică.

Sindicaliștii solicită păstrarea locurilor de muncă ale minerilor și energeticienilor, declarându-se totodată împotriva tăierilor salariale.

Potrivit președintelui SMEO, Gabriel Căldurușe, administrația a anunțat pentru perioada următoare restructurări și, implicit, schimbări de normative, cu care sindicaliștii nu sunt de acord, aceștia acuzând actuala conducerea a CEO de faptul că dorește scoaterea companiei pe pierdere.

"Nu am fost de acord niciodată cu tăierile de salarii și disponibilizări, am produs 12 terrawați și am avut beneficii mai mari decât avem la ora actuală. Au fost restructurări în vară, dar nu au fost cele mai mulțumitoare plăți compensatorii, cu toate acestea salariații care au fost disponibilizați în vară au totuși o formă de protecție socială, o parte deja au ieșit la pensie, o parte urmează să iasă (...) S-a spus că vor urma restructurări și efectiv schimbări de normative, au spus cei din administrație acest lucru, dar nu s-a intrat în detalii, ne-au transmis doar să așteptăm că și restructurările vor fi făcute împreună cu sindicatele. Din exploatare există profit de peste două mii de miliarde de lei, acum, că dumnealor vor să facă provizioane foarte mari pentru a scoate compania pe pierdere, e o altă discuție. O să mai ieșim și zilele următoare și vom recurge și la alte forme de protest pentru că în următoarele luni lucrurile se vor precipita și oamenii vor vedea ce se dorește cu adevărat", a spus Gabriel Căldărușe.

Primăria Târgu-Jiu a autorizat organizarea de adunări publice în urma solicitării SMEO în zilele de 4, 5 și 8 ianuarie, în intervalul orar 16,30 — 18,30.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...