Compania aeriană care ar putea fi desfiinţată

Compania aeriană care ar putea fi desfiinţată

Preşedintele-director general al Air France-KLM Alexandre de Juniac intenţionează să creeze o companie-soră cu Transavia, dacă piloţii refuză să semneze acordul cu conducerea, afirmă acesta într-un interviu acordat publicaţiei Le Journal du Dimanche (JDD), citat de AFP.

În cazul în care piloţii refuză să semneze propunerile conducerii, "vom crea o companie-soră cu Transavia, Transavia Développement, în Franţa, pentru a ne dezvolta în activitatea de low-cost cu avioanele noi care vin în lunile următoare", a declarat el pentru ziarul francez.

Un sindicat de la Air France, CGT, a denunţat joi această eventualitate a unei noi entităţi, catalogând-o drept un "adevărat şantaj" din partea conducerii.

Potrivit lui de Juniac, piaţa low cost este "singura piaţă în creştere" din sectorul aviaţiei. "În Europa, low cost-ul reprezintă în prezent aproape 50% din trafic. În segemntul pentru preţuri mici cu un serviciu de calitate, Transavia poate deveni unul dintre marii Europei", a apreciat el.

Preşedintele-director general al companiei a detaliat costul grevei piloţilor, estimat miercuri de către Air France-KLM la 500 de milioane de euro.

"Greva ne-a costat 20 de milioane de euro pe zi, cărora li se adaugă despăgubiri, achiziţii de bilete la un preţ mare de la alte companii pentru a ne trimite pasagerii şi impactul asupra rezervărilor din săptămânile următoare", a spus el.

"Această grevă ne-a făcut să pierdem un an. Air France ar fi trebuit să fie pe verede anul acesta", a apreciat CEO-ul, adăugând că firma va "continua să investească masiv", dar că va fi necesar "să se ţină cont de costul grevei".

Majoritatea piloţilor de la Air France a intrat în grevă de la 15 la 28 septembrie, opunându-se unui proiect de dezvoltare a filialei low cost Transavia France.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Atât de grav?

4 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

5 ULTIMA ORĂ Dezvăluire de mare amploare în presa germană despre operațiunea secretă de 11,5 milioane de euro a …