Conducerea SOCAR se întâlneşte cu Ponta pentru a discuta despre proiectul AGRI, care ar fi trebuit să transporte gaze din Marea Caspică în România

Conducerea SOCAR se întâlneşte cu Ponta pentru a discuta despre proiectul AGRI, care ar fi trebuit să transporte gaze din Marea Caspică în România

Vizita delegaţiei azere a fost făcută la invitaţia premierului Ponta, potrivit unui comunicat al SOCAR.

„Cele mai importante subiecte sunt legate de perspectivele proiectului AGRI, oportunităţile de investiţii pe piaţa din România şi dezvoltarea proiectelor azero-române în domeniul economic“, se precizează într-un comunicat transmis de SOCAR.

Constantin Niţă, ministrul Economiei, declara în ianuarie că acţionarii AGRI vor decide în acest an dacă vor continua sau nu investiţia în proiect.

AGRI presupune livrarea gazului natural prin conducte din Azerbaidjan în Georgia şi lichefierea într-un terminal care ar urma să fie construit pe ţărmul georgian al Mării Negre, de unde să fie transportat pe mare în România. În terminalul din România ar urma să aibe loc regazeificarea şi transferul în sistemul naţional de transport prin conducte fie pentru tranzit, fie pentru consumul intern.

Acţionarii AGRI sunt producătorul român de gaze Romgaz, Georgian Oil and Gas Corporation, SOCAR şi grupul maghiar de stat MVM. Investiţia este estimată între 1,2 miliarde euro şi 4,5 miliarde euro, în funcţie de capacitatea de transport.

SOCAR a investit peste 50 de milioane de euro în România, din 2011 până în prezent, şi deţine reţea de 27 de benzinării.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...