CORUPŢIA şi lăcomia au ÎNGROPAT LOTERIA/Au început să ANULEZE extragerile

CORUPŢIA şi lăcomia au ÎNGROPAT LOTERIA/Au început să ANULEZE extragerile

Corupţia şi lăcomia sunt pe cale să îngroape definitiv Loteria Naţională. Pentru prima oară în ultimii 100 de ani Loteria Naţională nu va organiza primele două extrageri la jocurile loto din 2015, care ar fi trebuit să aibă loc duminică și, respectiv, pe data de 8 ianuarie 2015, în condițiile în care nu are contract de administrare a programelor informatice care ajută la extragerea numerelor.

La sfârșitul lunii decembrie, Ministul Finanţelor Publice anunţa că Loteria Naţională nu mai prelungeşte contractul cu firma Intralot, cea care administra soft-urile necesare desfăşurării jocurilor de noroc. 

Ulterior, loteria a anunțat că, după extragerile aniversare de Anul Nou, de pe 30 decembrie 2014, tragerile loto vor fi reluate abia pe 11 ianuarie anul acesta.

„Managementul acestei companii este depăşit de situaţia actuală. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva din 1906, de când a fost înfiinţată Loteria”, a declarat Liliana Mincă, fost director al Loteriei, citată de digi24.ro.

Sistemul informatic este esenţial pentru activitatea Loteriei Române, iar lipsa unui contract de administrare poate duce la întreruperea activităţii companiei. 

„Jocurile erau operate exclusiv de către greci. Angajaţii Loteriei nici măcar nu aveau acces la etajul unde se desfăşura activitatea de la 6/49, de operare servere şi tot ce ţine de partea informatică. Deci, e exclus ca Loteria să aibă specialişti. Probabil, domnul Vâlcov a fost dezinformat, cum au fost şi alţi miniştri de Finanţe dezinformaţi”, a spus Sorin Constantinescu, fost consilier al preşedintelui Loteriei.

Istoria contractului cu Intralot

Contractul dintre Loterie şi Intralot a fost încheiat pe 26 iunie 1992 pentru o perioadă de 10 ani. Pe 23 martie 2000, Loteria a semnat un act adiţional, prin care valabilitatea înţelegerii a fost prelungită până la 31 decembrie 2013. În toată această perioadă, firma grecească a încasat între 7,5 şi 8,5 la sută din încasările lunare brute ale Loteriei.
Doar în 2014, grecii de la Intralot au încasat de la Loterie în jur de 12 milioane de dolari. Preşedintele Companiei Naţionale Loteria Română, Adrian Mişu Manolache, a fost contactat de Digi24, dar a refuzat să ofere un punct de vedere.

Loteria minte şi o bagă pe-aia cu mândria: Avem propria politică de marketing și vânzări

Într-un comunicat de presă, Loteria precizează că a anunțat de mai multă vreme că extragerile vor fi reluate pe 11 ianuarie și că are propria politică de marketing și vânzări.

„Referitor la informațiile apărute în mass media în cursul zilei de astazi, 4.01.2015, Loteria Română face următoarele precizări: primele trageri loto din acest an vor avea loc, așa cum am comunicat încă din data de 30 decembrie, în data de 11.01.2015. Subliniem faptul că Loteria Romana nu a anulat tragerile de azi, 4.01.2015, și nici pe cele de joi, 8.01.2015, ala cum a apărut în mass media”, scrie în comunicatul companiei de stat.

În încheierea comunicatului, Loteria precizează că „poate stabili propria politică de marketing și vânzări”.

DNA face verificări la Loterie privind achiziţii publice. Ancheta, în faza stabilirii prejudiciului

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) face verificări la Loteria Română în cazul unor proceduri de achiziţie publică, ancheta fiind în faza stabilirii prejudiciului adus la bugetul de stat, au precizat, pentru MEDIAFAX, oficiali ai DNA, potrivit cărora în cauză "se fac acte de urmărire penală".

Potrivit surselor citate, în această cauză se fac acte de urmărire penală privind proceduri de achiziţie publică al căror beneficiar a fost Compania Loteria Română.

Aceleaşi surse au mai spus că, în prezent, se face constatare tehnico-ştiinţifică pentru evaluarea prejudiciului, iar concluziile acestuia vor fi prezentate într-un raport, ce urmează să fie folosit ca probă în acest dosar.

Surse judiciare au precizat, tot pentru MEDIAFAX, că această anchetă vizează contractele încheiate între Loteria Română şi firma greacă Intralot.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...