Curtea de Conturi derulează un audit al pieţei de energie electrică pentru perioada 2010-2013

Curtea de Conturi derulează un audit al pieţei de energie electrică pentru perioada 2010-2013

Curtea de Conturi a început un audit privind piaţa de electricitate din perioada 2010-2013 şi a solicitat informaţii referitoare la acest sector Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

"ANRE este în curs de a furniza Curţii de Conturi ultimul calup de date. Auditul a început la jumătatea lunii septembrie", a transmis Biroul de presă al ANRE la solicitarea MEDIAFAX.

Auditul Curţii de Conturi vizează şi raportările transmise la ANRE de companii din sectorul energetic privind investiţiile şi costurile lor.

"Au cerut (reprezentanţii Curţii de Conturi - n.r.) date şi despre piaţa liberă, şi despre piaţa reglementată", a menţionat Biroul de presă al ANRE.

Printre companiile incluse în auditul Curţii de Conturi se numără şi producătorul de electricitate Hidroelectrica, deţinut de stat, a declarat avocatul Remus Borsa, care administrează judiciar compania aflată în insolvenţă.

"Le-am cerut (celor de la Curtea de Conturi - n.r.) să investigheze activitatea companiei până la momentul intrării în prima insolvenţă, adică iunie 2012", a spus Borza pentru MEDIAFAX.

Hidroelectrica, deţinută de stat prin Departamentul pentru Energie, a ieşit din prima insolvenţă în 2013, dar la începutul acestui an a reintrat în insolvenţă.

Curtea de Conturi nu a răspuns până la ora transmiterii acestei ştiri solicitării MEDIAFAX privind scopul auditului.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

2 Așa o fi?

3 Scandal cu lături la vârful Mafiei din sindicate / Marioneta lui Surugiu de la SNAP a rupt lanțul! / Surugiu are s…

4 „Valori” mondiale / Vasluiul dă cea mai tânără bunică din lume, la doar 23 de ani

5 „O desfrânată ieftină” / Așa o descrie Claudia Pătrășcanu pe Bianca Drăgușanu