Daimler analizează dacă să producă automobile Mercedes în Rusia

Daimler analizează dacă să producă automobile Mercedes în Rusia

Grupul german Daimler analizează dacă să fabrice automobile Mercedes în Rusia, în cadrul unui plan de creştere a capacităţii de producţie la nivel mondial şi de asamblare a mai multor vehicule aproape de pieţele unde acestea sunt cumpărate.

Daimler analizează dacă să producă automobile Mercedes în Rusia

"Am analizat parametrii de bază şi potenţialul fabricării de vehicule de pasageri în Rusia. Am avut diverse discuţii. Aceste activităţi vor continua", a declarat Sebastian Wahle, purtător de cuvânt al Daimler, transmite Bloomberg .

Al treilea mare producător de maşini premium la nivel mondial vrea să mărească producţia pentru a îndeplini obiectivele de dezvoltare stabilite pentru 2020, a spus Wahle.

Publicaţia rusă Vedomosti a relatat marţi despre interesul Mercedes pentru piaţa din Rusia.

Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, s-a angajat să readucă grupul pe primul loc pe piaţa automobilelor de lux în funcţie de vânzări, după ce acesta a pierdut poziţia în favoarea BMV în 2005 şi locul al doilea în favoarea Volkswagen în 2011.

Săptămâna trecută, Mercedes a anunţat un plan de investiţii de 1 miliard de euro pentru dublarea producţiei la o fabrică din Beijing.

Piaţa auto din Rusia era în declin chiar şi înainte de anexarea Crimeei, iar masarea de trupe la graniţa cu Ucraina a provocat cea mai mare criză în relaţiile cu statele membre NATO de la încheierea Războiului Rece.

Vânzările de automobile au scăzut cu 4% în primele două luni ale anului, după un declin de 5,5% în 2013, la 2,78 milioane de vehicule.

Piaţa rămâne atractivă întrucât Rusia are mai puţine maşini pe cap de locuitor decât Germania, cea mai mare piaţa auto din Europa, chiar dacă vânzările din Rusia au avansat cu 27% annual în perioada 2010-2012.

Rusia are 142 de milioane de locuitori, iar Germania, unde anul trecut au fost comercializate 2,95 milioane de vehicule, are o populaţie de 80 de milioane de persoane.

Producătorii germani de automobile de lux măresc capacitatea de producţie pentru a ţine pasul cu creşterea cererii.

BMW a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că va investi 1 miliard de dolari pentru creşterea cu 50% a capacităţii de producţie la o fabrică din Carolina de Sud, în timp ce Audi va construi o fabrică în Mexic.

Toţi cei trei producători germani de automobile de lux construiesc noi uzine în Brazilia.

Daimler are o companie mixtă pentru construcţia de camioane grele, cu compania rusă KamAZ, care foloseşte cabine Mercedes-Benz. Daimler mai livrează companiei KamAZ, la care deţine o participaţie de 15%, motoare şi axuri motoare.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...