Dan Agrișan, fost director SAPE, a fost numit administrator special al Complexului Energetic Hunedoara

Dan Agrișan, fost director SAPE, a fost numit administrator special al Complexului Energetic Hunedoara

Dan Agrișan, fost director al Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), a fost numit administrator special al Complexului Energetic (CE) Hunedoara, potrivit unor surse din Ministerului Energiei.

CE Hunedoara a intrat în insolvență pe 7 ianuarie 2016. Tribunalul Hunedoara a decis să numească drept administrator judiciar casa de insolvență GMC SPRL Craiova, însă complexul energetic a făcut apel la această hotărâre. Ministerul Energiei propusese firma Euro Insol, condusă de Remus Borza, care instrumentează și dosarul insolvenței Hidroelectrica.

La finele anului trecut, Complexul Energetic Hunedoara a depus o cerere de intrare voluntară în insolvență, pentru salvarea companiei de la faliment, după cum au declarat, pentru AGERPRES, surse din Ministerul Energiei.

Sursele menționate au explicat că aceasta a fost singura măsură care se putea lua pentru evitarea intrării companiei în faliment, în condițiile în care existau 18 cereri de intrare în insolvență depuse împotriva complexului. Judecătorul a decis, ulterior, cumularea cererilor de intrare în insolvență.

CEH are datorii de peste 1,2 miliarde de lei. În cadrul companiei lucrează circa 6.300 de angajați la termocentralele Mintia și Paroșeni, precum și la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan din Valea Jiului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?