Daraban (CCIR): 65% din mediul de afaceri este în favoarea acțiunilor DNA

Un procent de 65% din mediul de afaceri este în favoarea acțiunilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și foarte mulți încep să conștientizeze că, prin acțiunile DNA, există șanse de concurență loială, a declarat, joi, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, într-o conferință de specialitate.

"Dorim ca parteneriatul strategic cu SUA să se ducă în partea economică. Noi anul trecut, CCIR, împreună cu CSOP, am făcut un sondaj potrivit căruia 65% din mediul de afaceri este în favoarea acțiunilor DNA. Foarte mulți din mediul de afaceri au început să conștientizeze că prin acțiunile DNA încep să existe șanse de concurență loială. Vă vorbesc și în numele unei instituții care în urmă cu un an și jumătate sau mai bine a fost lovită de acest fenomen prin prezența unui om la conducere. Acest lucru trebuie recunoscut public", a spus Daraban.

El a precizat că la nivelul instituției s-a adoptat, recent, un cod de etică și integritate pentru salariați.

"Vrem să impulsionăm mediul de afaceri să adopte aceeași filosofie, să încercăm să diminuăm acest fenomen care face ca investițiile străine în România, investițiile americane să fie diminuate", a mai afirmat președintele CCIR.

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) lansează, joi, proiectul 'Business Without Corruption' prin care își propune să lanseze un ghid de bune practici pentru combaterea corupției.

Obiectivele proiectului 'Business Without Corruption' sunt identificarea, cu sprijinul tuturor actorilor implicați — instituțiile publice relevante și comunitatea de afaceri, a măsurilor necesare consolidării cadrului legislativ în domeniu, beneficiind în mod corespunzător de experiența și bunele practici ale altor state cu legislație specifică, precum SUA și Marea Britanie și elaborarea unui ghid-cadru de bune practici pentru prevenirea și combaterea corupției la nivelul companiilor românești.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate