Daraban (CCIR): 65% din mediul de afaceri este în favoarea acțiunilor DNA

Daraban (CCIR): 65% din mediul de afaceri este în favoarea acțiunilor DNA

Un procent de 65% din mediul de afaceri este în favoarea acțiunilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și foarte mulți încep să conștientizeze că, prin acțiunile DNA, există șanse de concurență loială, a declarat, joi, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, într-o conferință de specialitate.

"Dorim ca parteneriatul strategic cu SUA să se ducă în partea economică. Noi anul trecut, CCIR, împreună cu CSOP, am făcut un sondaj potrivit căruia 65% din mediul de afaceri este în favoarea acțiunilor DNA. Foarte mulți din mediul de afaceri au început să conștientizeze că prin acțiunile DNA încep să existe șanse de concurență loială. Vă vorbesc și în numele unei instituții care în urmă cu un an și jumătate sau mai bine a fost lovită de acest fenomen prin prezența unui om la conducere. Acest lucru trebuie recunoscut public", a spus Daraban.

El a precizat că la nivelul instituției s-a adoptat, recent, un cod de etică și integritate pentru salariați.

"Vrem să impulsionăm mediul de afaceri să adopte aceeași filosofie, să încercăm să diminuăm acest fenomen care face ca investițiile străine în România, investițiile americane să fie diminuate", a mai afirmat președintele CCIR.

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) lansează, joi, proiectul 'Business Without Corruption' prin care își propune să lanseze un ghid de bune practici pentru combaterea corupției.

Obiectivele proiectului 'Business Without Corruption' sunt identificarea, cu sprijinul tuturor actorilor implicați — instituțiile publice relevante și comunitatea de afaceri, a măsurilor necesare consolidării cadrului legislativ în domeniu, beneficiind în mod corespunzător de experiența și bunele practici ale altor state cu legislație specifică, precum SUA și Marea Britanie și elaborarea unui ghid-cadru de bune practici pentru prevenirea și combaterea corupției la nivelul companiilor românești.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

3 ULTIMA ORĂ Panică la Gazprom! / Americanii au întrecut Rusia în exportul de gaz către Europa, pentru prima oară în istorie

4 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

5 Profa sexy, promovată de PSD inspector școlar în Arad. Vine de la un liceu unde un singur elev a luat Bacul