Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Deficitul bugetar în 2014 a ajuns la 2% din PIB, conform datelor operative ale MFP

Deficitul bugetar pentru anul 2014 a ajuns la 2% din Produsul Intern Brut /PIB/, conform datelor operative ale Ministerului Finanțelor Publice /MFP/, însă vor urma o serie de încasări, în condițiile în care Fiscul a prelungit până pe 22 decembrie termenul limită pentru declararea și efectuarea plăților obligațiilor fiscale aferente perioadei fiscale precedente.

"Acum suntem la deficit de 2 (2% din PIB — n.r.), dar acest deficit nu cumulează și ce venituri mai avem până pe 22 decembrie, pentru că s-a dat acea derogare (prelungirea termenului limită pentru plata obligațiilor fiscale — n.r.)", a declarat vineri, pentru AGERPRES, ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov.

Datele oficiale publicate de MFP pentru primele 10 luni din 2014 arătau un excedent bugetar de 0,29% din PIB. Pentru 2014, autoritățile române și Fondul Monetar Internațional /FMI/ au convenit un deficit bugetar de 2,2% din PIB atât pe metodologia cash, cât și pe metodologia ESA a Uniunii Europene.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat, recent, că a amânat termenul până la care contribuabilii pot depune declarațiile și plăti creanțele fiscale aferente lunii noiembrie. Noul termen comunicat este luni, 22 decembrie, după ce inițial se anunțase că, anul acesta, creanțele fiscale sunt scadente și se declară până vineri, 19 decembrie.

Până luni, 22 decembrie, trebuie depuse formularele și efectuate plățile aferente obligațiilor fiscale reprezentând impozitul pe venit reținut la sursă, contribuțiile sociale și TVA; plățile anticipate privind impozitul pe venit, a contribuției de asigurări sociale de sănătate, a contribuției de asigurări sociale la sistemul public de pensii, toate aferente trimestrului IV; plata taxei anuale pentru autorizația de exploatare a jocurilor de noroc aferentă trimestrului următor; plata taxei pentru licență de organizare a jocurilor de noroc, aferentă anului 2014; plata taxei pentru activitatea de prospecțiune, explorare și exploatare a resurselor minerale; plata impozitului pe reprezentanță, tranșa a II-a.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin…

2 VIDEO De văzut! Traian Berbeceanu, interviu de excepție la „Garantat 100%”. Avertismentul care dă fiori al com…

3 HOPA! Clujul, singurul mare oraș al României unde USR / PLUS recunoaște că NU poate câștiga primăria! NICIUN par…

4 VIDEO Voi ați văzut? Dăncilă, afirmații halucinante când este întrebată de ce strigă țara MUIE PSD!

5 Dăncilă, declarații halucinante la Antena 3! Fraților, pe asta o droghează păpușarii din Secu?

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor