Deficitul bugetar în 2014 a ajuns la 2% din PIB, conform datelor operative ale MFP

Deficitul bugetar în 2014 a ajuns la 2% din PIB, conform datelor operative ale MFP

Deficitul bugetar pentru anul 2014 a ajuns la 2% din Produsul Intern Brut /PIB/, conform datelor operative ale Ministerului Finanțelor Publice /MFP/, însă vor urma o serie de încasări, în condițiile în care Fiscul a prelungit până pe 22 decembrie termenul limită pentru declararea și efectuarea plăților obligațiilor fiscale aferente perioadei fiscale precedente.

"Acum suntem la deficit de 2 (2% din PIB — n.r.), dar acest deficit nu cumulează și ce venituri mai avem până pe 22 decembrie, pentru că s-a dat acea derogare (prelungirea termenului limită pentru plata obligațiilor fiscale — n.r.)", a declarat vineri, pentru AGERPRES, ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov.

Datele oficiale publicate de MFP pentru primele 10 luni din 2014 arătau un excedent bugetar de 0,29% din PIB. Pentru 2014, autoritățile române și Fondul Monetar Internațional /FMI/ au convenit un deficit bugetar de 2,2% din PIB atât pe metodologia cash, cât și pe metodologia ESA a Uniunii Europene.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat, recent, că a amânat termenul până la care contribuabilii pot depune declarațiile și plăti creanțele fiscale aferente lunii noiembrie. Noul termen comunicat este luni, 22 decembrie, după ce inițial se anunțase că, anul acesta, creanțele fiscale sunt scadente și se declară până vineri, 19 decembrie.

Până luni, 22 decembrie, trebuie depuse formularele și efectuate plățile aferente obligațiilor fiscale reprezentând impozitul pe venit reținut la sursă, contribuțiile sociale și TVA; plățile anticipate privind impozitul pe venit, a contribuției de asigurări sociale de sănătate, a contribuției de asigurări sociale la sistemul public de pensii, toate aferente trimestrului IV; plata taxei anuale pentru autorizația de exploatare a jocurilor de noroc aferentă trimestrului următor; plata taxei pentru licență de organizare a jocurilor de noroc, aferentă anului 2014; plata taxei pentru activitatea de prospecțiune, explorare și exploatare a resurselor minerale; plata impozitului pe reprezentanță, tranșa a II-a.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...