Dinu Patriciu a vândut un complex de birouri din Berlin

Dinu Patriciu a vândut un complex de birouri pe care îl deţinea în Berlin companiei germane de investiţii Real IS Investment, proprietatea fiind achiziţionată de omul de afaceri în 2006-2007.

Complexul, cunoscut sub denumirea de Mosse-Zentrum, se află în zona centrală a Berlinului şi a fost cumpărată de la RE Mosse Zentrum Sàrl, o subsidiară deţinută de vehiculul de investiţii imobiliare Dinu Patriciu Global Properties, potrivit reprezentanţilor Real IS Investment, citaţi de Mediafax.

Patriciu a cumpărat complexul, ca două unităţi separate, prima fiind preluată în anul 2006 de la un investitor, iar a doua în 2007 de la un dezvoltator imobiliar. Complexul are o suprafaţă închiriabilă de 38.000 de metri pătraţi.

În ultimii ani, RE Mosse Zentrum a extins contractele de închiriere cu principalii chiriaşi şi a încheiat contracte pe termen lung cu companii noi. Printre chiriaşi se numără compania de facility management Dussmann Service Deutschland, operator pentru cămine pentru bătrâni Kursana Residenzen GmbH, compania franceză din domeniul aerospaţial şi al apărorii Thales şi operatorul online Visual Meta.

Tranzacţia este analizată de autoritatea anticartel din Germania.

Patriciu deţine active imobiliare în Germania, Suedia sau Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei. În România, portofoliul imobiliar al lui Dinu Patriciu cuprinde Romană Offices, Cubic Center şi Evo Center (în Pipera), Băneasa Business Center, Cascade Offices (Buzeşti) sau Floreasca 2 Business Center. Totodată, omul de afaceri a deţinut împreună cu fondul AIG/Lincoln clădirea de birouri Lakeview din Floreasca vândută în anul trecut fondului NEPI.

Real IS Investment este membru al grupului german Sparkasse-Finanzgruppe, cu investiţii de peste 8 miliarde de euro.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

3 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

4 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

5 DOCUMENT / Singurele secții unde a câștigat Viorica Dăncilă în Iași sunt cele în care au votat pușcăriașii!

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?