Directorii marilor companii britanice câștigă în două zile salariul mediu anual

Directorii marilor companii britanice câștigă în două zile salariul mediu anual

În primele două zile din această săptămână directorii principalelor companii din Marea Britanie vor câștiga mai mult decât va câștiga un muncitor obișnuit în întregul an 2016, potrivit unui studiu publicat de centrul de reflexie High Pay Centre, informează AFP.

Potrivit HPC, directorii generali ai celor 100 de companii incluse în indicele general FTSE 100 al Bursei de la Londra vor câștiga până marți după-amiază, a doua zi de la revenirea la muncă după Noul An, mai mult decât salariul mediu anual de 27.645 lire sterline (37.600 de euro). În 2014 directorii companiilor din FTSE 100 au câștigat, în medie, 4,96 milioane lire sterline (6,75 milioane de euro) iar HPC a calculat că aceasta este echivalent cu un salariu de peste 1.200 de lire sterline (1.600 de euro) pe oră.

"Fat Cat Tuesday (-marțea bonusurilor mari-) pune încă odată în lumină problema diferenței de salarii în Marea Britanie', a declarat directorul High Pay Centre, Stefan Stern.

După criza financiară mondială, Guvernul britanic a adoptat o serie de legi destinate limitării salariilor și bonusurilor acordate directorilor de companii. În prezent, acționarii au puterea de a se opune remunerațiilor acordate directorilor cu ocazia adunărilor generale. În plus, începând din 2013 marile companii sunt obligate să fie mai transparente când vine vorba de câștigurile directorilor, care în general primesc un salariu de bază, bonusuri, opțiuni cu acțiuni și alte avantaje.

AGERPRES  www.agerpres.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria