Directorul general și președintele National Bank of Greece vor demisiona în următoarele zile

Directorul general și președintele National Bank of Greece vor demisiona în următoarele zile

Directorul general și președintele National Bank of Greece (NBG) intenționează să demisioneze în următoarele zile, a declarat, pentru Reuters, Alexandros Tourkolias, șeful celui mai mare grup bancar elen.

Decizia vine la aproximativ două săptămâni după câștigarea alegerilor de partidul de stânga condus de Alexis Tsipras și este un fenomen care se întâmplă des în Grecia după alegeri.

'Eu și președintele NBG, domnul Zannias, intenționăm să demarăm procedura (de demisie) în următoarele zile', a afirmat directorul general Tourkolias.

Principalul acționar al băncilor elene este Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei (HFSF). În acest moment, HFSF controlează 66,9% din Piraeus Bank, 66,4% din Alpha, 57,2% din National Bank of Greece și 35,4% din Eurobank.

Cele patru mari bănci grecești, National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank și Eurobank, sunt prezente și pe piața din România.  AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante