Dragu: Proiectul de buget pe 2016 cuprinde creșterea pensiilor cu 5%

Dragu: Proiectul de buget pe 2016 cuprinde creșterea pensiilor cu 5%

Ministrul finanțelor Anca Dragu a precizat, joi, că în proiectul de buget pe 2016 a fost inclusă majorarea pensiilor cu 5%. "Despre pensii pot să vă spun că am inclus în bugetul pe anul viitor creșterea pensiilor publice, pilonul I, practic cu 5%", a anunțat Dragu, după ședința de guvern, care a avut loc la Palatul Victoria.

Întrebată în legătură cu pilonul II de pensii, Anca Dragu a precizat că în următoarele zile se va finaliza o analiză pe această temă pe care o va face publică.

"Pilonul II, într-adevăr este o politică pentru diminuare presiunii demografice care se exercită asupra pensiilor publice și este o politică importantă în contextul politicii de pensii pe termen lung. În acest moment nu am luat o decizie cu privire la pilonul doi, analizăm foarte multe opțiuni, în zilele următoare vom finaliza această analiză și o vom face publică. (...). Trebuie să vedem și în ce măsură vom decide acest transfer către pilonul II", a explicat Dragu.

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a anunțat, joi, proiecțiile macroeconomice ale bugetului de stat pe 2016, arătând că deficitul ESA este de 2,95%, o creștere economică de 4,4% din PIB și un produs intern brut nominal de 746,6 miliarde de lei.

Proiectul de buget urmează să fie pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor începând de vineri seară, cel târziu sâmbătă dimineața, iar săptămâna viitoare să fie adoptat de Guvern și trimis la Parlament, astfel încât forul legislativ să îl adopte până în 17 decembrie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

5 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis