Electrica are un plan de investiţii de 6,2 miliarde lei până în 2018

Electrica are un plan de investiţii de 6,2 miliarde lei până în 2018

Consiliul de Administraţie al companiei de stat Electrica are un plan de investiţii de 6,2 miliarde lei (1,4 miliarde de euro) în perioada 2014-2018, în principal în activitatea de distribuţie a electricităţii.

Electrica are un plan de investiţii de 6,2 miliarde lei până în 2018

"Orice întârzieri în implementarea planului de investiţii, amendamente ale acestuia, sau orice măriri de buget pot avea un impact material asupra investiţiilor viitoare ale Electrica şi asupra operaţiunilor Electrica, situaţiei financiare şi asupra perspectivelor de dezvoltare", potrivit unui raport al Electrica transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Electrica a înregistrat în primele şase luni venituri de 2,3 miliarde de lei (516,8 milioane euro), în scădere cu 12%, şi a raportat un profit net de 197,1 milioane de lei (44,1 milioane euro), mai mic cu 6%.

Activitatea de distribuţie a electricităţii contribuie cu 33% la veniturile Electrica. În primele şase luni ale acestui an Electrica a distribuit aproape 8 TWh de electricitate şi a furnizat aproximativ 5 TWh către 3,57 milioane de clienţi.

Compania este controlată de stat, prin Departamentul pentru Energie.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...