Eurostat: România, a treia cea mai abruptă scădere a producţiei industriale în februarie

Eurostat: România, a treia cea mai abruptă scădere a producţiei industriale în februarie

Producţia industrială din UE a crescut în februarie cu 0,4% faţă de ianuarie, respectiv cu 2,1% comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, iar România figurează cu a treia cea mai abruptă scădere lunară din Europa, după Croaţia şi Estonia şi a doua creştere anualizată, potrivit Eurostat.

Eurostat: România, a treia cea mai abruptă scădere a producţiei industriale în februarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În zona euro, producţia industrială a urcat cu 0,2% faţă de ianuarie şi cu 1,7% în raport cu februarie 2013.

Dinamica producţiei industriale din zona euro s-a îmbunătăţit faţă de ianuarie, când indicatorul a stagnat.

În februarie faţă de ianuarie, cele mai abrupte scăderi ale producţiei industriale, în serie ajustată, au fost înregistrate în Croaţia (-2,8%), Estonia (-2,2%) şi România (-1,3%), se arată într-un comunicat transmis luni de Eurostat, institutul de statistică al Comisiei Europene. Malta (5,4%), Irlanda (5%) şi Lituania (2,5%) au raportat cel mai bune evoluţii.

Pe de altă parte, faţă de februarie 2013, România se situează pe poziţia a doua între statele cu cele mai puternice creşteri anuale ale producţiei industriale, ajustată după numărul de zile lucrătoare, cu 8,9%, după Slovacia (9%), şi înaintea Ungariei (8,2%), la polul opus situându-se Olanda (-8,9%), Finlanda (-5,4%) şi Lituania (-2,1%).

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...